İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun:
"Tek siyasi partimiz, al bayrak partisidir"

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Kırşehir’e gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Barış Pınarı Harekâtı’nı desteklediklerini belirterek, “Türk ordusu cephede yerini aldı. Artık tek siyasi partimiz vardır, o da 'al bayrak' partisidir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin" dedi.
Perşembe günü akşam saatlerinde Kırşehir’e gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı Müfit Göçen ve kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı.
Ardından İYİ Parti İl Merkezi’ne geçen Metin Ergun burada bir süre partililerle sohbet etti ve ardından basın toplantısına geçildi.
İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir’de çok çalışarak önemli başarılara imza attıklarını belirterek, “Kırşehir’de partimiz adına yerel seçimlerde ittifak yaptık. Milletvekili seçimlerinde Türkiye ortalamasının altında oy alsak ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu oyun iki katını aldı. Kırşehir Belediyesi’nin kazanılmasında Millet İttifakı olarak büyük başarı elde ettik. İki Belediye Baykan Yardımcısı burada görev aldı. Kırşehir Belediyesi olarak bir zamana ihtiyacımız var. Ama iyi yoldayız. Ciddi rakamlarda bir borç ödendi. Kırşehir’de parti teşkilatları konusunda gayretle çalışıyoruz. Kırşehir’de gitmediğimiz köy bırakmadık. Her köyde temsilci çıkarıyoruz. Kırşehir’de başarılı olacağız ve çok çalışacağız. İnşallah her şey çok güzel olacak” dedi.
Ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Ergun, şunları söyledi:
“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz dün itibariyle Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmış bulunmaktadır. Bugün, bütün farklılıklarımız ve iç siyasette yaşadığımız tüm tartışmaları rafa kaldıracağımız gündür. Türk Ordusu cephede yerini aldığı anda, tek siyasi partimiz ‘Al Bayrağın Partisi’dir. Mehmetçiklerimizin, Fırat'ın doğusuna girip, terör koridorunu yaracakları hususunda şüphemiz yoktur. Türk Milleti ve ordusu, nice kahramanlık destanları yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Bu askerî harekât, her ne kadar terörizmle mücadele kapsamında yürütülüyor olsa da, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine aykırı sonuçlar doğurmamalıdır.
Bu yüzden de, Türkiye Cumhuriyeti'nin, diplomatik yöntemleri de kullanarak mücadeleyi sürdürmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Allah Mehmetçiğimizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin.”
15 gün sonra 2. Yaşını tamamlayacak olan İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne yapılan seçimlerde Türk siyaset hayatında daha evvel örneği görülmemiş başarılara imza atarak hem TBMM' de grubu bulunduğunu, hem de 31 Mart mahalli idareler genel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul seçiminde anahtar rolünü üstlenmiş ve Türk siyasal hayatının yeni bir ufka açılmasına vesile olduğunu belirten Ergun, şöyle devam etti:
“Bu açıdan Türk Milletine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca 31 Mart mahalli Seçimlerinde İYİ Parti' ye ve Millet İttifakına teveccüh gösteren Kırşehir halkına da şükranlarımızı sunuyoruz. 2002 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten, uyguladığı yanlış politikalarla büyük krizlerin ve büyük sorunların sebebi ve kaynağı haline gelen Ak Parti, görülmüştür ki; geçtiğimiz mahalli seçimlerle beraber siyasi hayatının sonuna doğru hızla yaklaşmaktadır. Mahalli seçimlerde Ak Parti Millet ittifakına dahil olan partilere geçen belediyelerde iplik pazara çıkmıştır. Ak Partinin kaybettiği İstanbul, Ankara gibi belediyelerde görülmüştür ki; bu belediyelerin halkın ihtiyaçlarını karşılamak için gönderilen kaynakların yandaşlara peşkeş çekildiği, asıl amaçları dışında, halka değil kişilere tahsis edildiği ortaya çıkmıştır. İYİ Parti ittifak yaptığı partilerinde iktidar olduğu tüm mahalli idarelerde İYİ belediyecilik anlayışıyla Sayın Meral Akşener' in liderliğinde "'israf anlayışından insaf anlayışına" geçişi sağlamak için icraatçı, takipçi ve denetleyici bir yaklaşımla kaynakları gerçek sahibi olan halka tahsisi için çalışacaktır. Yaptığımız ittifak sonucu Kırşehir belediye Başkanlığını da kazanıldı. Burada da görev alan arkadaşlarımız bulunuyor. Merkezi hükümetin mahalli idarelerimize çıkarmakta olduğu zorluklara rağmen halka hizmet yolundan vazgeçilmeyecektir. Mahalli idarelerden başlayan bu anlayış çivisi çıkmış devlet nizamının tekrar parlamenter sisteme dönüştürülmesi hedefinin gerçekleşmesiyle Türk devleti ve Türk milleti medeni milletler arasındaki hak ettiği yere kavuşacaktır.
Ergun, daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu ziyaret etti. (HABER: BEYHAN BALLI)