Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere yarın Kırşehir’e gelecek. Bu kapsamda Bakan Dr. Pakdemirli, Perşembe günü Çubuk İş Merkezinin altında bulunan Ak Parti Seçim bürosunun açılışını da gerçekleştirecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yaşar Bahçeci, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ilimize gelerek çeşitli temaslarda bulunacak. Bakanımız İlk olarak Valilik ziyareti, Belediye ziyareti, Ünlü Ozan Neşet Ertaş’ın kabrini ziyaret, Ak Parti İl teşkilatını ziyaretin ardından Çubuk İş Merkezi altında bulunan seçim büromuzun açılışını da gerçekleştirecek. Ayrıca Belediyemiz ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilerimizin ve besicilerimizin de yer alacağı toplantı da Bakanımız Ürün alım Garantili Tarımsal Üretim Projesi protokol törenine katılacak. Aşıkpaşa Tabiat Parkı ile ilgili de Belediyemiz ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutabakat metni de imzalanacak” dedi.
Başkan Bahçeci, Ürün alım Garantili Tarımsal Üretim Projesi hakkında yaptığı açıklamada, “Tarım Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi ve Kırşehir Belediyesi tarafından imza altına alınan Ürün Alım Garantili Tarımsal Üretim projesi Türkiye’de ilk defa pilot şehir olarak Kırşehir belirlenmiş olup bu protokolle birlikte Kırşehir Belediyesi, tarafından tohumların yüzde 50’si hibe edilecek olup toplam beş ürün domates, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, fasulye ve nohut olmak üzere çiftçilerimiz tarafından ürettikleri ürün direk Tarım Kooperatifleri tarafından piyasa değerinden alınacaktır” dedi.
Başkan Bahçeci, “Bu proje kapsamında çiftçilerimizin gübre ve mazot ihtiyaçları Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından düşük maliyetle karşılanacaktır. Bu proje ilk kapsamda 20 bin dönüm Tarımsal alanda pilot uygulama olarak yapılacaktır. İleriki yıllarda bu uygulama genişleterek devam edecektir” dedi. (HABER MERKEZİ)