Kırşehir Eski Milletvekili Hüseyin Bayındır’dan Hükümet Konağı feryadı!

“TARİH YIKANLARI, YOK EDENLERİ VE
YAPMAYANLARI MUTLAKA YAZACAKTIR”

Bayındır: “Burası kültür şehri, türkü pınarı Kırşehir. Bize bozlak söyletmeyin, bize bir de sizin için bozlak yazdırmayın. Atatürk Cumhuriyetinin aydın kenti Kırşehir bunun hesabını soracaktır”    

Bayındır: “İlimizin iktidar partisi milletvekili arkadaşımız İçişleri Bakanı’nı güya kıramamış.  Koca Kırşehir’i kırıyorsun ya. Sana oyu bakan değil, sana oyu bu millet verdi. Biz verdik biz!”

CHP Kırşehir Eski Milletvekili Hüseyin Bayındır, Kırşehir’de yıkılan ve yeniden Hükümet Konağı olarak yapılan devasa binanın yapımının durdurulup, proje tadilatına gidilerek yurt olarak inşaatına devam etmesi yönünde karar alınmasına adeta feryat etti. 
Kırşehir’deki yetkililere çağrıda bulunan Hüseyin Bayındır, “Neredesiniz ilgiler, yetkililer? Nerde bizim Hükümet Konağımız? Tarih yıkanları, yok edip yapmayanları mutlaka yazacaktır. Bir ilin anılarını ve tarihini yok ediyorsunuz. Ey AKP giderayak bu tavrınızdan vazgeçin” dedi.
İktidar partisinin Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin İçişleri Bakanı’nı kıramayıp, Hükümet Konağı’ndan vazgeçip, yurt olmasına ses çıkarmamasını hiçbir Kırşehirlinin kabul edemeyeceğini belirten Hüseyin Bayındır konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Bir ilin en büyük ve en önemli değerlerinden birisi Hükümet Konaklarıdır. 1960’lı yıllarda Kırşehirlilerin Hükümet Konağı yapılsın diye yerlerini ücretsiz olarak verdiği, dönemin Kırşehirli İçişleri Bakanı Sahir Kurutluoğlu’nun da büyük katkılarıyla hizmete açılan bina neden yıkıldı? Hadi yıkıldı yenisi neden yapılmadı? 81 il içerisinde Hükümet Konağı olmayan tek iliz biliyor musunuz?
“Ne demeli nasıl demeli, ilgiliyi yetkiliyi nasıl göreve çağırmalı bilmem ki! İnsanın derdini anlatamadığı zaman avaz avaz bağırası gelir. Ben de şimdi tam o ruh halindeyim. Neredesiniz ilgiler, yetkililer, nerde bizim Hükümet Konağımız? Tarih yıkanları, yok edip yapmayanları mutlak yazacaktır. Bir ilin anılarını, tarihini yok ediyorsunuz.
“Ey AKP giderayak bu tavrınızdan vazgeçin.  Zaten sizden sonra gelenler yani biz Kırşehir’in layık olduğu Hükümet Konağını mutlaka yapacağız. Tüm sivil toplum örgütlerinin ilimizi yönetenlerin sorumluğu olanları göreve çağırıyorum. Bu sorumluktan kaçarsanız Kırşehir ve Kırşehirli bunu unutmaz. 
“İlimizin iktidar partisi milletvekili arkadaşımız İçişleri Bakanı’nı güya kıramamış. Koca Kırşehir’i kırıyorsun ya. Sana oyu bakan değil, sana oyu bu millet verdi. Biz verdik biz! Demek Sayın Bakan Hükümet Konağı’nı israf olarak görüyor. Yazık! Tarihe bakar mısınız, biz hep mi acı çekeceğiz? Unutmadık ilken ilçe yapılışımızı. Unutmadık valilik makam koltuğunu kamyonla Nevşehir’e götürülüşünü. Büyüklerim anlatırken gözleri dolardı. ‘Guzum Allah hiçbir ile bu durumu yaşatmasın’ derlerdi. Şimdi siz ikincisini mi yaşatıyorsunuz? Vay adına tadına kurban olduğum Kırşehir, sahipsiz değilsin. Yapılan ilk seçimde Hükümet Konağımızın hesabı sorular. Geçmişte biz Kırşehirliler nasıl ki bizi il iken ilçe yapanlardan hesabını sorduk, şimdi de sizden soracağız.  Burası Ahiliğin merkezi, burası Cacabey’in Gök Medresesi’nin bulunduğu yer burası kültür şehri, türkü pınarı Kırşehir. Bize bozlak söyletmeyin, bize bir de sizin için bozlak yazdırmayın. Atatürk Cumhuriyetinin aydın kenti Kırşehir bunun hesabını soracaktır. Unutmadık geçmişi, unutmayacağız geleceği. Açlığı, yoksulluğu, işsizliği, çaresizliği yaşatıyorsunuz ya bari bizi bir de Hükümet Konaksız bırakmayın! Amasız, fakatsız soruyorum Hükümet Konağımızı ne zaman yapacaksınız? Gününüz sayılı kaldı, yaptınız yaptınız, yapamazsanız çekip gideceksiniz! Kırşehir’de acil yapılması gereken bir yer varsa orası da benim de geçmişte müdürlüğünü yaptığım Kültür ve Turizm Müdürlüğü’dür. Orayı da Ahi Evran Külliyesine uygun bir yer olarak yapın.” (HABER: BEYHAN BALLI)