Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir eski Milletvekili Cafer Güneş, önceki gün Kırşehir’e gelerek iki büyük sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti.
SP Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, ilk ziyaretini Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz’a yaptı. Güneş, Başkan Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek Covid-19 salgını döneminde, Oda tüccarlarının yaşadığı sorunlar ve güncel konular hakkında bir sohbet gerçekleştirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir eski milletvekili Cafer Güneş’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Cafer Güneş, daha sonra Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne giderek Başkan Bahamettin Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, çalışmaları ve sorunları hakkında bilgiler aldı.
Pandemiden Türkiye’deki bütün esnaflar gibi Kırşehir Ahi esnafının da büyük ölçüde etkilendiğini ve 1,5 yıl doğru dürüst iş yapamadığını belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, artan vaka sayılarının esnafı endişelendirdiğini belirterek vatandaşları aşı olmaya davet etti. 
Başkan Öztürk açıklamasında, “18 ay kadar iş yerlerimiz kapalı kaldı. En çok zarar gören kesimlerin başında esnaflarımız geliyor. Birlik beraberlik içinde hastalığı yeneceğiz derken vaka sayıları tekrar tırmanışa geçti. Esnafımız da tekrar kapanma korkusu yaşıyor. Gerekirse aşı yaptırmayanları belirli yerlere almamalıyız. Eğlence merkezleri, kahvehaneler, oteller gibi insanlarla iç içe bulunacakları yerlere alınmamaları için gerekli başvuruları yapıyoruz. Hepimizin bir işi, geleceği var. Vaka sayılarının artması, ölüm oranlarının yüksek olması bizim iş yerlerimizin kapanması ve sosyal hayatımızın kısıtlanması anlamına geliyor. Tekrar eski halimize dönmemek için herkesin mutlaka aşı olması gerekiyor” dedi. (HABER: NECLA BAĞCI)