Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Nusret Var:

“SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI İDDİASI
ULUSLARARASI BİR YALANDIR”

Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Nusret Var, ABD Senatosunun Sözde Ermeni Soykırımı yönünde aldığı kararın yok hükmünde olduğunu açıkladı.
Ermeni soykırım iddialarının uluslararası bir yalan olduğunu açıklayan Nusret Var, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Ermeni Soykırımı İddiası” Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne dek, ülkemizin bütünlüğüne kasteden emperyalist devletler tarafından kullanılagelen uluslararası bir yalandır. Geçmişte İsviçre, Fransa, Almanya gibi ülkeler; Ermeni soykırımı yoktur demeyi yasaklamıştı. Genel Başkanımız Doğu Perinçek öncülüğünde Avrupa başkentlerinde mitingler yapılmış ve hukuki temelden yoksun bu yasak fiilen çiğnenmiştir. Konu AİHM’e taşınmış, yıllar süren mücadele sonucu dava kazanılmıştır. Aslında AİHM’de kazanılan zafer, tartışmayı bitirmiştir.
“ABD Senatosunun sözde Ermeni soykırımı hakkında,12 Aralık 2019 tarihinde aldığı karar, hukuk, tarih ve gerçeklik açısından yok hükmündedir. Nitekim bu konu, AİHM’nin “Doğu Perinçek-İsviçre ile Ali Mercan ve arkadaşları-İsviçre” davalarında açıkça hükme bağlamıştır.
Buna göre;
“-Soykırım Birleşmiş Milletlerin 1948 Sözleşmesine göre bir suç tanımıdır.
“-1948 Sözleşmesine göre, soykırım suçunun varlığına, ancak eylemin gerçekleştiği ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya yetkili uluslararası ceza mahkemeleri (verebilir.
“-1915 Olayları ile ilgili yerel ve uluslararası mahkemelerde alınmış bir yargı kararı bulunmamaktadır.
-Bu durumda parlamentolar, hükümetler, yerel yönetimler, belediyeler ve benzeri kurumlar ,herhangi bir eylemin soykırım suçunu oluşturduğu konusunda hüküm kuramazlar, karar veremezler. Aksine bu tür girişimler günümüzde dünya barışını tehdit eden en önemli araçlardan birini oluşturan nefret suçunu teşkil eder.
-AİHM Büyük Dairesi’nin Perinçek-İsviçre Davası kararına göre 1915 Olayları,”Holocaust”dan yani Yahudi Soykırımı’ndan farklıdır, aynı sınıflama içerisinde değerlendirilemez. Lahey Adalet Divanı kararına göre, zorla göç ettirme(Tehcir),tek başına soykırım suçunun işlendiği anlamına gelmez.(Sırbistan-Hırvatistan Kararı,3 Şubat 2015).
“ABD Senatosunun bu girişiminin zamanlaması son derece manidar ve karanlık mahiyetini ortaya koymaktadır. Aslında bu karar,1915 Olayları ile ilgili değildir. Bugünle ilgilidir. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde kaybeden ABD yetkisi olmayan konularda karar vererek Türkiye’yi yeniden teslim alabileceğini zannetmektedir. Türkiye,15 Temmuz’da ABD-FETÖ darbesini önlemiş ve ABD gladyosunun kafasını ezmiştir. Suriye’de gerçekleştirdiği harekatlarla,ABD’nin ve piyonlarının Kuzey Suriye’deki planlarını toprağa gömmüştür.
“Sözde Ermeni Soykırımı tartışmaları AİHM’in kararı ile hukuken bitmiş ve tarihe gömülmüştür. Hükümetimiz ne yazık ki geçen süre içerisinde bu kararları uluslararası ortamlarda gereği gibi değerlendirememiştir. Artık savunma pozisyonundan çıkmalı ve elimizdeki AİHM Kararlarını esas alarak, “Sözde Ermeni Soykırım’nı” kabul eden bütün parlamento kararlarının kaldırılması için atağa kalkmalıdır.” (HABER MERKEZİ)
Rektör Karakaya Erciyes ve Kayseri
Üniversitesi Rektörlerini ziyaret etti

Bölge üniversite rektörleri ile sürekli iletişim halinde olan ve onlarla istişarelerde bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erciyes ve Kayseri Üniversitesi Rektörlerini ziyaret etti.
12 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde Rektör Karakaya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile üniversitelerin artık illerinde ve bölgelerinde kalkınmaya katkı sağlayacak projeler üretilmesinin amaçlandığını belirten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bu proje ile üniversitelere yeni misyonlar yüklediğini vurguladı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2016 yılında 41 üniversite içinden 5 pilot üniversite arasına seçilme sürecinden bahseden Rektör Karakaya, üç yıllık süreçte hayata geçirilen pilot üniversite projelerini anlattı.
Her üniversitenin bölgesinin değerlerini ortaya çıkararak bölgesel kalkınmaya sağlayacağı katkının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir’in en önemli değerlerinden olan jeotermal ve cevize öncelik vererek bu alanlarda projeler yürüttüğünü söyledi.
Pilot olarak seçilen üniversiteler arasında yer alarak önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Rektör Karakaya, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin ilerleyen dönemlerde tüm üniversiteler ile ülkemizin her bölgesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin Türkiye’nin projesi olduğunu ve ülkemiz için önemli olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti.
Proje ile birçok bölgenin önemli kaynaklarının ülkemizde hem tanınacağını hem de kendi bölgesine katkı sağlayacağını söyleyen Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, YÖK’ün Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesini çok değerli bulduğunu dile getirdi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de pilot üniversite projelerinin Kırşehir’in kalkınması adına çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karamustafa, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Karakaya’ya teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)