KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürülmesini değerlendirdi: 

“SiYASi iNTiKAM UĞRUNA KIRŞEHiR HARCANIYOR...”

Öztürk: “Kırşehir’in kaderiyle oynayanları da Allah’a havale ediyorum”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, yıllardır Kırşehir gündeminin en üst sıralarında yer alan ve yapımı yılan hikayesine dönün Kırşehir Hükümet Konağı’nın, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilerek yurt yapılama kararının alınmasının siyasi olduğunu açıkladı. 
Birlik olarak her zaman birlik, beraberlik ve istikrardan yana olduklarını belirten KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, “Hükümet Konağı’nın yapımından vazgeçip, öğrenci yurduna dönüştürülmesi kabul edilemez. Bunu yapanlar siyasi bir intikam uğruna Kırşehir’in kaderiyle oynadılar” dedi.
Türkiye’nin hiçbir ilinde Hükümet Konağı olmayan bir il, hatta ilçe olmadığına dikkat çeken Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Bugün milletvekilleri olsun, hem iktidar hem muhalefet partileri olsun, hepsiyle iyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Oda başkanlarımızla, Belediye Başkanımızla barışığız. Ancak bu yalnızca bizimle olmuyor. Herkesin birbiriyle barışık olması lazım. Daha önce yaptığımız çalıştay da buna bir örnektir. Sadece birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardı. Kırşehir’in sorunlarını masaya yatırmak istedik. Hükümet Konağı diye bir sorunumuz var. İçimizi acıtan bir karar alındı. İhalesi yapılmış, milyonlarca lira harcanmış, hangi birimlerin taşınacağı bile planlanmış. Bir siyasi intikam uğruna bu karar değiştiriliyor. Bu intikam kimden alınıyor? Türkiye’nin hiçbir yerinde Hükümet Konağı olmayan bir il ve ilçe yok. Kırşehir’in kaderiyle oynayanları da Allah’a havale ediyorum. Sonra da Kırşehir gelişmiyor, Ankara ile Kayseri’nin arasında sıkışmış bir şehir diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Yatırımcıyı getireceksin. Başka şehirlerde 16-17 tane Organize Sanayi varken biz bir tanesini bile dolduramıyoruz. Valilere, milletvekillerine hep söyledik. Organize Sanayinin Kayseri yoluna kadar genişlemesi lazım. 
“Biz bütün STK’lar birbirimizle barışığız. Siyasiler birbiriyle barışık değil. Nereye derlerse gitmeye hazırız. Hangi kuruma derlerse gidelim. Gerekirse kapısında nöbet tutalım. Eğer Hükümet Konağını yaptırmaya ödenek yoksa bize teslim etsinler, biz Odalar ve STK’lar olarak bir araya gelip yaptıralım ve devletimize teslim edelim. Kırşehir esnafı, Kırşehir halkı bunu yapar. Bu atıl vaziyetten bir an önce kurtulması lazım. Hükümet değişmedi. Cumhurbaşkanının, İçişleri Bakanının, dönemin Valisinin, Ak Parti Milletvekillerinin imzasıyla bu proje başladı. Şimdi bir-iki kişinin menfaati yüzünden bu karar nasıl bozulur? Kırşehir’in kaderiyle nasıl oynanır sırf siyasi intikam almak için. Bu durumdan Cumhurbaşkanının belki haberi bile yoktur.
“Bakın Kayseri örneğine. Kayserinin menfaati için farklı siyasi parti belediye başkanları bir araya geliyor. Elini taşın altına koyuyor. O şehirler bu şekilde gelişiyor. Artık bir arada durmayı öğrenelim. Siyasi çekişmelerle şehrimizin 5 yılını mahvetmeyelim. Yapılacak çok proje var. Çevre yolu, Devlet Hastanesi, Ahi Külliyesi kaç yıldır bekliyor. Milletvekili oldunuz, Mecliste Kırşehir’i temsil ediyorsunuz. Memleketimiz için en iyi şekilde çalışmak üzere mecliste yemin ettiniz. Artık birlik beraberliği sağlayın. Yatırımcıları bu şehre getirin. Artık kısır çelişmeleri bırakıp bu şehre daha ne yapabiliriz diye düşünmeniz çaba sarf etmeniz lazım. Ülkemiz dar boğazdan geçiyor. BEN değil BİZ dememiz lazım artık. Biz nasıl STK’larla barışık çalışıyorsak siyasiler de birbiriyle barışık olsun. Kırşehir her şeyin en iyisini hak ediyor.
BARIŞIK OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”
“İşte, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Yılmaz’ın davetiyle Ticaret ve Sanayi Odası’nda Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Pancar Ekicileri Kooperatifi gibi STK’ların birlikteliğiyle bir Çalıştay düzenlenmeyi başlandı. Ardından istişarelerde bulunmak üzere Belediye Başkanı ve Milletvekili çağrıldı. AK Parti Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kendirli davetimizi kabul etti, ancak genel sekreterliğin bir harf hatası siyasi bir yanlış anlamaya yol açtı. Milletvekilimiz Mustafa Kendirli bunu kasıtlı görerek gelmek istemediğini iletti. Ancak ceviz kabuğunu doldurmaz sebepler gösterilerek Milletvekili Kendirli, Esnaf Odalarında yapacağımız çalıştaya da gelmek istemediğini belirtti. Art niyeti olduğunu da düşünmüyorum. Bazı art niyetli kişilerin aradan çekilmesi gerekir. Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal da yeri geldiğinde Belediye Başkanıyla görüşebilmeli. Barışık olmaktan başka çaremiz yok. Yarın seçim günü geldiğinde yaptıkları icraatları halk sorar. Yatırımcılar geldiğinde birlik beraberlik olmayan ve kendi içinde kavga olan bir şehirden geri kaçar.”  (HABER: SALİH GÜNER)