CHP İl Başkanı Genç ile İlçe Başkanı Yıldızhan: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz”

SİVAS KONGRESİ’NİN 101. YILDÖNÜMÜ…

CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç ile Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, Sivas kongresinin 101. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
“Ya istiklal ya ölüm” şiarıyla bağımsız, aydınlık ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin 101. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle andıklarını ifade eden CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç ile Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan yaptıkları ortak açıklamada şunları ifade ettiler:
“Bu ülkenin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk kurultayı Sivas Kongresi'dir. Mandacılığı reddeden, bağımsızlığı savunan düşmana karşı her türlü mücadeleyi göze alan Tıbbiyeli Hikmetlerin de Gazi Mustafa Kemal'in de bulunduğu bir kongre bizim ilk kongremizdir. Bu kongrenin özelliği şudur, parti kurulmadan önce kongresini yapan dünyada belki de tek partidir. Daha sonra parti kuruluyor ama partinin kurultayı bir milli mücadele kurultayı olarak toplumun önüne kendisini koyuyor. Mücadele gerçekten de kutsal bir mücadele. Vatanımız için ülkemiz için, çocuklarımız için önemli bir mücadeledir. Ya istiklal ya ölüm şiarıyla bağımsız, aydınlık ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin 101. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)