DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey’den AK Parti yönetimine eleştiri:

“Şehrimize zarar
veren kutuplaştırıcı 
tavırdan vazgeçmiyor”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu ve Hatay Milletvekili MKYK üyesi Hacı Bayram Türkoğlu’nun şehrimize yaptıkları ziyarette bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir toplantı yaparak Kırşehir’in en büyük sivil toplumlarından olan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği gibi diğer sivil toplum kuruluşları bu toplantıda yer almamasını eleştirerek,  “Kırşehir AK Parti yönetimine soruyoruz sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantıda neden şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşları yer almıyor?” dedi. 
Kırşehir’de vatandaşların sesi olan STK’ları yok sayarak vatandaşlara hizmet edemeyeceklerini, toplumun birliği ve beraberliği için bu kutuplaştırıcı tavırdan bir an önce vazgeçilmesini öneren DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu ve Hatay Milletvekili MKYK üyesi Hacı Bayram Türkoğlu şehrimizi ziyarete gelmiş. Sarıeroğlu, “Allah’a hamdolsun dünyada hepimizin içini sızlatan görmek istemediğimiz o görüntülerin ülkemizde yaşanmamış olmasından dolayı da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Birileri bir kenarda el ovuşturdu, hastanelerde kuyruklar olsun diye beklediler. Ekonomi ile ilgili çok daha farklı süreçlerin yaşanmasının maalesef ki hayalini kurdular. Ama o gönüllerinden geçen şey çok şükür ki olmadı. Çünkü 20 yıldır bu ülkede AK Parti var. Çünkü tüm kadrolarıyla tüm Türkiye’yi başta sağlık hizmetleriyle donatan bir AK Parti iktidarı vardı. Yaptığımız yatırımlar, hastaneler, kurduğumuz üniversitelerimizde yetiştirdiğimiz sağlık çalışanları, nitelikli kadrolarımız, sosyal güvenlik sistemimizin geldiği aşama sayesinde çok şükür ki bu süreci diğer ülkelerden çok farklı yaşadık.” Diye açıklamada bulunmuş anlaşılan o ki Sarıeroğlu’nun, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ki uzman doktor, personel, poliklinik ve tıbbi araç gereç eksikliklerinden haberi yok ki böyle bir açıklamada bulunuyor. Halbuki bizler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kırşehir halkına yakışır bir şekilde hizmet veremediğini ve Kırşehir halkının çevre illerdeki hastanelere mahkum edildiğini daha önce dile getirmiştik. Buna rağmen hastanemizin eksikliklerinin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadı. Hastanemizde ki eksikliklerin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapmadığınız gibi Kırşehir halkına da tam teşekküllü sağlık hizmeti sağlıyormuşsunuz gibi söz ediyorsunuz.
“Sarıeroğlu ve beraberindeki kişiler, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek toplantı yapmışlar. Ancak burada bizlerin dikkatini çeken bir husus var. O da sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapılıyor ama Kırşehir’in en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği vb. Sivil toplum kuruluşları bu toplantıda yer almıyor. Kırşehir Ak Parti yönetimine soruyoruz sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantıda neden şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşları yer almıyor? 
“Geçtiğimiz günlerde hepimizin bildiği üzere şehrimizin en büyük STK Başkanları şehrimizin  sorunlarını masaya yatırılıp çözümlemek amacıyla bir araya gelerek toplantılar düzenlemişlerdi. Bu düzenledikleri toplantılara Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli’yi de davet etmişlerdi. Ancak Sayın Vekil Kendirli tıpkı kendisi gibi seçimle göreve gelmiş olan STK Başkanlarımızın davetine icabet etmeyip toplantılara teşrif etmemişti. Bizler Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli’ in bu dışlayıcı ve kutuplaştırıcı tavrının şehrimize zarar verdiğini dile getirmiştik.  Ancak bugün görüyoruz ki  Ak Parti yönetimi şehrimize zarar veren bu kutuplaştırıcı tavırdan vazgeçmiyor. Bir kez daha söylüyoruz vatandaşlarımızın sesi olan STK’larımızı yok sayarak vatandaşlarımıza hizmet edemezsiniz. Toplumumuzun birliği ve beraberliği için bu kutuplaştırıcı tavırdan bir an önce vazgeçin.
“Sarıeroğlu, yaptığı açıklamada ‘20 yıldır bu ülkede AK Parti var. Ekonomi ile ilgili çok güçlü adımlar attık. Hiç hızımızı kesmedik pandemi nedeniyle üretmeye devam ederken tedarik zincirimizde çalışmaya devam etti. Yüzde 7 büyüyen bir Türkiye ekonomisi var. İhracatta rekorlar kıran bir Türkiye var’ diyor ancak özellikle tarım sektöründe ki  ithalat rekorlarından  hiç söz etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Ak Parti iktidarından önce tarım sektöründe kendi kendine yetebilen bir ülke konumundayken bugün Ak Parti iktidarı döneminde tarım sektöründe ithalat rekorları kıran dışa bağımlı bir ülkü konumuna hale gelmiştir. İktidar ülkemizdeki bereketli toprakları ekip biçen çiftçilerimizi desteklemek yerine bizleri dış ülkelere bağımlı hale getirdi. Bu durumdan da en çok zarar görense başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Kırşehir halkıdır. 
“Türkiye ekonomisinin yüzde 7 büyüdüğünü ifade ediliyor. Biz şehrimizin ekonomisine baktığımız zaman bu yüzde 7’lik büyümeyi göremiyoruz. Bizlerin gördüğü 20 yıllık  Ak Parti iktidarının şehrimizin ekonomisini canlandırabilmek ve işsizliği bir nebzede olsa azaltabilmek için hiç bir çalışanın yapılmadığıdır. Ak Parti iktidarı döneminde şehrimize bir tane bile fabrika açılmamış aynı zamanda da fabrika açılmasına yönelik bir herhangi bir teşvikte de bulunulmamıştır. 20 yıllık iktidarınız süresince şehrimize yatırım yapmadığınız gibi var olan Kırşehir Şeker Fabrikasını da 2018 yılında özelleştirme adı altında sattınız. Eğer yapmış olduğunuz toplantıya şehrimizin, vatandaşlarımızın sesi olan en büyük  Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarını davet etmiş olsaydınız esnafımızın, sanayicilerimizin, çiftçilerimizin kısacası toplumumuzun ekonomisinin gerçekte ne halde olduğunu, büyüyen şeyin ekonomimiz değil de işsizlik ve yoksulluk olduğunu sizlere anlatabilirdiler. Şunu da belirtmek isteriz ki sivil toplum kuruluşlarını yok saydığınız sürece sizlerde yok olmaya mahkûmsunuz.“ (HABER: BEYHAN BALLI)