Yaklaşık üç yıldır AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı görevini yürüten ve 7. Olağan il kongresinde aday olmayacağını açıklayan Muzaffer Aslan’dan boşalan göreve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Seher Ünsal’a Kırşehir’de tebrik yağmuru yağdı.
2009-2014 yılları arasında AK Parti’den Kırşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan, kısa adı KADEM olan Kırşehir Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Seher Ünsal, olağan genel kurulda AK Parti Kırşehir İl Kongresi’ne tek aday olarak katılacak ve partinin yeni il başkanı olacak.
Kırşehir’de AK Parti’nin yeni İl Başkanı olması kararlaştırılan Seher Ünsal’a tebrik yağdı. AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, mevcut İl Başkanı Muzaffer Aslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Demir, Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akkuş ile birlikte  7. Olağan Kongresinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle İl Başkan Adayı belirlenen Seher Ünsal’ı ziyaret etti ve başarılar diledi. 
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan da ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Seher Ünsal’ı ziyaret kutlayarak, “Önümüzdeki süreçte yapacağımız 7. Olağan Kongremizde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle İl Başkan Adayımız olarak belirlenen Seher Ünsal kardeşimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.
AK Parti’den üç dönem Kırşehir Milletvekilliği yapan Mikail Aslan, Kırşyehnir eski milletvekili ve halen AK parti Ankara Milletvekili olan Hacı Turan, ile ATK parti İl Başkanlığına aday adayı olan isimler de birer de açıklama yaparak Seher Ünsal’ı kutlayarak görevinde başarılar dilediler.
Bilindiği üzere AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Kırşehir Koordinatörleri Halis Dalkılıç ve Ekrem Görçeker’in AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı için aday adayı olan 30 isim arasında yaptığı temayül yoklamaları sonucu aday sayısı önce 7’e inmişti. Bu isimler Seher Ünsal, Halil Atak, Ahmet Emin Güneş, Şuayip Soysal, Cuma Türkyılmaz, Birkan Orkun, Emre Eren olmuştu. 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut İl Başkanı Muzaffer Aslan ile birlikte Huber Köşkü’nde bir araya gelen; Ahmet Emin Güneş, Cuma Türkyılmaz, Halil Atak ve Seher Ünsal ile yapılan mülakat sonucu AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seher Ünsal’ı AK Parti'nin Kırşehir İl Başkanı olarak atamıştı.  (HABER: BEYHAN BALLI)