-Kamuoyu araştırmalarına göre, Kırşehir’de seçilecek iki milletvekili için AK Parti ile MHP şanslı gözüküyor…

-CHP ön seçime yoğunlaşırken, HDP de ülke barajını aşmak için Kırşehir’de yoğun bir çalışma içinde…
-Yine yapılan araştırmalara göre, MHP, AK Parti, CHP, BBP ve Saadet Partisi’nden oy alırken, AK Parti, HDP’ye gidebilecek oyları geri çevirme peşinde…
-En çok oy kaybının yaşandığı gözüken CHP’de, ön seçim sonrası durumun biraz daha netleşmesi bekleniyor

İŞTE SON SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE PARTİLERİN OY ORANI
AK PARTİ : % 40
MHP : % 30.3
CHP : % 22
SP : % 3,5
HDP : % 2.1
BBP : % 1.1

7 HAZİRAN seçimlerine 87 gün kala Kırşehir’de milletvekili aday adayları seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken, seçimlerde iki milletvekilinin AK Parti ile MHP arasında paylaşılacağı görülüyor.
Geçen yılki yerel seçimlerde yüzde 40 oy alan AK Parti ile yüzde 30.3 oy alan MHP’deki aday adayı sayısının çokluğu da bu partilerin bu seçimde iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Kırşehir’de CHP ön seçime kilitlenirken, HDP’nin ülke barajını aşmak için seçim çalışmalarını yoğunlaştırdığı bildiriliyor.
“7 Haziran seçimlerinde Kırşehir’de hangi partiler milletvekili çıkarabilir?” sorusuna Kırşehirliler “AKP ile MHP” şeklinde görüş bildirirlerken, “Partiler hangi adaylarla seçimi kazanır?” sorusuna birçok yanıt veriyorlar.
Kırşehir’de seçmenlerin bir kısmı “Partim hangi ismi uygun görürse görsen ben partime oy vereceğim” derken, büyük bir kısım da “Partiden çok aday bizim için önemli. Kırşehirlilere tepeden bakmayan, Kırşehir’i ve Kırşehirlileri seven, hizmet etme yeteneği bulunan, Meclis’te sık sık konuşarak Kırşehir’i en şekilde temsil edecek, Kırşehirlilerin sorunlarına hakim, bilgisiyle, tecrübesiyle, bakan olabilecek özellikleri taşıyan kişilerin milletvekili olmasını istiyoruz. Partiler de sırf aday göstermek için değil, Kırşehir’de seçimi hangi adayla kazanırız mantığıyla hareket edip adaylarını belirlemelidir” diye görüş bildiriyorlar.
Üç dönemdir AK Parti’yi destekleyerek oy verip milletvekili seçilenlerden sadece Mikail Arslan’ın Kırşehir ve ilçelerine hizmet götürdüğünü, ondan sonra gelenlerin Kırşehir’e ciddi bir yatırım ve katkı sağlamadığını belirten Kırşehirliler “Bu dönem Kırşehir’de AK Parti’nin iki milletvekili çıkarma şansı yok. Özellikle şu son dönemde Kırşehir doğru dürüst bir yatırım ve hizmet göremedi. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin yaptırdığı eserlere, projelere sahip çıkanlar küçük ve basit işlerle 4 yıllarını tamamladılar” dediler.