Muhtar Adayları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı… Vali İbrahim Akın muhtarları ve adayları uyardı:

“Seçim sürecini çatışmalardan ve rahatsız edici davranışlardan  uzak geçirmeliyiz”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde yer alacak Muhtar Adayları için Bilgilendirme Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleşti.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Âşık Said Salonunda düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, ilgili kurum amirleri ile merkez ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtar adayları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, muhtar adaylarının seçimin huzur ve güven ortamında geçmesi, aynı zamanda seçmenin hür iradesinin sandığa yansıması için vatandaşlarımıza ya da diğer muhtar adaylarına karşı saygılı, seviyeli, hoşgörülü, duyarlı bir şekilde davranarak seçimin güvenilirliğine ve tarafsızlığına gölge düşürmeden hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçiminin ilimizde huzur ve güven içerisinde geçmesi adına muhtar adaylarını seçim mevzuatı konusunda bilgilendirilmesi için bu toplantının düzenlendiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Muhtarlarımız demokrasimizin, idare sistemimizin, kültürümüzün hem de toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Muhtarlarımız bulundukları köylerin, mahallelerin sorunlarını kamu kurum ve kuruluşlarına ileten, görev yaptıkları bölgelerde vatandaşlarımızın sorunlarını üst mercilere ulaştıran, vatandaşlarımızla sürekli diyalog halinde olan önemli kişilerdir. Aramızda bu önemli görev içim muhtar adayları olduğu gibi görevi devam eden muhtarlarımız da var. Muhtarlığı devam edip de aday olmayan muhtarlarımıza yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyor, muhtar adaylarına da başarılar diliyoruz. Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi ve vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa tam olarak yansıması noktasında güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Emniyet ve jandarma teşkilatımızla, sağlık personelimizle, tüm kamu ve kuruluşlarımızla birlikte ve koordineli olarak çalışarak bu seçimin güvenli bir şekilde yapılması adına gereken bütün tedbirleri alıyoruz. Bilindiği gibi Kırşehir demokrasi kültürü yerleşmiş, hoşgörü ve saygı hâkim olduğu bir şehirdir. Bu seçimde bayan muhtar adaylarının sayısının fazla olması demokrasimiz adına sevindirici bir olaydır. Muhtar adaylarımız arasında da saygı, sevgi ve hoşgörü hâkim olmalı, bu seçim sürecini de çatışmalardan ve rahatsız edici davranışlardan uzak geçirmeliyiz. Bütün muhtar adaylarımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyorum. Sizlerin de bu anlayış içerisinde hareket edeceğinizden şüphemiz yoktur” dedi.
Emniyet ve jandarma teşkilatı mensuplarınca yapılan sunumlarla muhtar adaylarının seçim mevzuatı hakkında bilgilendirildiği toplantı, muhtar adaylarının talep ve görüşlerinin alınması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)