DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“Sağlıkta istifaların ve beyin göçünün önüne biz geçeceğiz”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıkta istifaların ve beyin göçünün önüne geçeceklerini açıkladı.

Sağlık çalışanlarının maddi olarak önlerini görebildikleri, aileleri için iyi bir gelecek inşa edecek düzeyde, düzenli bir gelire sahip olmaları gerektiğine dikkat çeken Başkan Metin Atabey, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“ÜCRET/PERFORMANS SİSTEMİ VE 7200 EK GÖSTERGE”

“Artan enflasyonla birlikte, yetersiz maaş ve ek ödemelerdeki belirsizlikler sağlık çalışanlarını hızla yoksulluk sınırına getirmektedir. Mesleğe yeni başlayan pratisyen hekim maaşı yaklaşık 4.900 TL; kıdemli uzman hekim maaşı 10 bin TL’dir. (5.800 TL’çıplak maaş). BAĞ-KUR ve SSK emeklisi hekimlerin aylığı 2.300-4.000 TL civarındadır. Döner sermaye yoluyla kazandıkları gelir ise çoğunlukla düzensizdir ve verilen emeği yansıtmamaktadır. Performans sistemi dengeli bir şeklide tasarlanmadığı için pek çok hekim hastaları etkin şekilde tedavi edememekte; tedavi hizmetlerinin optimizasyonu için getirilen bu sistem, gereksiz tanı/tetkik ve yetersiz tedavi süreleri nedeniyle aslında kamu zararına sebep olmaktadır. Buna karşılık hekimler de emeklerinin karşılığını alamamaktadır.

“Emeğinin karşılığında, meslek hayatı boyunca ve emekliliğinde insanca yaşayacak seviyede ve güvencede gelir alamayan hekimler, maaş ve emekli aylığına etki edecek 7200 ek gösterge uygulanması ve Özel Tazminat oranlarının yükseltilmesini (%150 artış) istiyorlar.

“Önerilerimiz;

“-Sağlık çalışanlarının ücret sisteminin bütününün yeniden kurgulanması gerekiyor.

“-Özellikle “performans sistemi” mevcut haliyle tedavi kalitesinin ve hasta memnuniyetinin düşmesine sebep olmaktadır.

“-Tedaviyi alanın da verenin de memnun olmadığı bir sistem sürdürülebilir değildir.

“-Sağlık çalışanlarının maddi olarak önlerini görebildikleri, aileleri için iyi bir gelecek inşa edecek düzeyde, düzenli bir gelire sahip olmalılar. 

“DEVA Partisi olarak, sistemin tüm yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklendiği bir sağlık sisteminin adil ve sürdürülebilir olmadığının farkında olarak, ekonomik koşulları iyileştirilmiş, iş-yaşam dengesi iyi kurulmuş bir sağlık camiası yaratmayı taahhüt ediyoruz.

“ÇALIŞMA KOŞULLARI / ASİSTAN HEKİMLERİN DURUMU”

“Kanunen ayda 10 nöbetten fazlası yasak. Ve Sağlık Bakanlığı 130 saat üzerinin nöbet parasını ödemiyor. Bazı hastanelerde kadın doğum, kalp cerrahisi, beyin cerrahisi gibi bölümlerde ayda 12-15 kez nöbet tutan asistan hekimler var. Asistan nöbet süreleri 36 saati buluyor.

“Önerilerimiz;

“-Hekimlik kutsal bir meslek; bu insanlar çok zor yetişiyor. Hekimlerimizi tükenmişlik ve çaresizlik yüzünden kaybetmemeliyiz. Onları mesleklerinden, memleketinden soğutan koşulları ortadan kaldıracağız.

“-Asistan hekimlerin çalışma koşulları standardize edilmeli, nöbet süresi azami 130 saat ve ertesinde izin olmalı. Çalışma süreleri insan haklarına uygun seviyeye getirilmeli ve denetimi sağlanmalı.

“-Bu konuda DEVA Partisi ve toplumun diğer kesimlerinden gelen tepkiler sonrası Sağlık Bakanlığı bir Genelge yayınlayarak “kanuni nöbet sürelerine riayet edilmesi” hususunu tüm sağlık hizmet kuruluşlarına duyurdu. Ancak keyfi uygulamalar devam ediyor. Bunun denetimi mutlaka sağlanmalı.

“SAĞLIKTA İSTİFALAR VE BEYİN GÖÇÜ”

“Önerilerimiz;

“-Sağlık sistemimizin tamamen tıkanma noktasına gelmesini engellemek için sağlık politikalarının arz talep dengesini kuracak şekilde yeniden yapılandırılması kaçınılmazdır.

“-Atama bekleyen yüzbinlerce sağlıkçının sisteme dahil edilmesini sağlayacak bir işgücü planlaması ile, dengeli iş yükü dağılımı sağlayacağız.

“-Sağlık çalışanlarının maaş ve özlük hakları iş-yaşam kalitesini artıracak şekilde iyileştirilerek, tükenmişliğin ve beyin göçünün önüne geçeceğiz. Türkiye “Giden Hekimlerin” ülkesi olmayacak.

“-Sağlık bilimlerinin akademik kadrolarına sadakatli yandaşlar değil, liyakatli bilim insanları yerleştireceğiz.

“SAĞLIKTA ŞİDDET”

“Önerilerimiz;

“Yıllardır süre gelen sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırmaya, küçümsemeye varan siyasi dilden vazgeçmek gerekiyor.

“Devleti yönetenlerin görevi sağlıkta şiddet olaylarının sonrasında tweet mesajı yayınlamak değil, bunları önlemektir.

“DEVA Partisinin en önemli önceliklerinden biri, sağlık çalışanlarının saygınlığını olması gereken düzeye tekrar yerleştirmektir.

“Bunun için Sağlıkta Şiddet Yasasında revizyona gidip etkin yasal yaptırımlar yoluyla caydırıcılığı sağlayacağız. Şiddetin önüne geçmek için tüm toplumun dahil olduğu toplumsal bir mücadele başlatacağız.

“AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİNDE YAŞANAN SORUNLAR”

Önerilerimiz;

“Halkımızın sağlığı için fedakârca çalışan aile hekimliği çalışanlarımızı haklı mücadelelerinde destekliyor; çalışma koşullarının cezalandıran değil, teşvik eden bir yasal zemine dayalı olması gerektiğini ifade ediyoruz.

 “Ceza Yönetmeliğini” kaldıracağız. Yerine pozitif performansa dayalı bir yasal zemin yaratacağız. İş güvencesini ortadan kaldırmak yerine, iş barışını tesis ederek motivasyonu arttıracağız.

“Hak edişlerin nüfusa bağımlılık oranını azaltıp daha adil bir gelir kazanma imkanı sağlayacağız.

“DEVA Partisi olarak, sistemin tüm yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklendiği bir sağlık sisteminin adil ve sürdürülebilir olmadığının farkında olarak, ekonomik koşulları iyileştirilmiş, iş-yaşam dengesi iyi kurulmuş bir sağlık camiası yaratmayı taahhüt ediyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)