Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık:

“Sağlık sorununuz asla şiddetle çözülmez”

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, Kırşehir'de, pandemi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve kurtarılmayarak hayatını kaybeden hastanın yakınlarının, doktor ve sağlık çalışanlarını darp etmesi olayına tepki gösterdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan üzücü olayda sağlık çalışanlarına hasta yakınları tarafından uygulanan şiddetin herkesi derinden üzdüğünü belirten Başkan Gülay Baltalık, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Hastalarını kaybeden vatandaşlarımızın yaşadığı üzüntüleri anlayabiliyoruz ancak hiçbir canlı şiddeti hak etmez, özelliklede bizler için gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarımıza bırakın şiddet uygulamayı her gün teşekkür etmemiz gerekir. Hiç bir sorun da şiddetle çözülemez. Amaçları insanları kaybettikleri sağlıklarına kavuşturmak gibi son derece kutsal bir mesleğin erbabı olan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet aslında toplumsal kayıptan başka bir şey değildir. Sağlık çalışanlara görevlerini daha iyi bir şekilde yapmaları yapabilmeleri için can güvenliklerinin sağlanması görevini daha iyi bir şekilde yapması gerekmektedir. Sağlık sorununuz asla şiddetle çözülmez. Sağlıkta şiddet olmasın kalpler kırılmasın!” (HABER: BEYHAN BALLI)