Belediye Başkan aday adaylığından vazgeçti İşadamı Hayri Aslan:

“Para ve makam anayı kınalı kuzusundan ayırırmış”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerele seçimler öncesi AK Parti’den Kırşehir belediye Başkanlığına aday adayı olmayı düşünen işadamı Hayri Aslan, siyasetin alavere dalavere işlerine aklı yetmediği için aday adaylığından vazgeçtiğini açıkladı.
Kırşehir’de AK Parti’den belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu sosyal medya hesabından açıklayan Hayri Aslan, bu kez yine aynı sosyal medya hesabından aday adaylığından vazgeçtiğini duyurdu.
Aday adaylığından vazgeçmesinin nedenlerini açıklarken, ilginç cümleler kullanan ve “Para ve makam anayı kınalı kuzusundan ayırırmış” diyen Hayri Aslan, şunları söyledi:
“2019 yılı Mart yerel seçimlerinde Ak Partiden Kırşehir Belediye Başkanlığı aday adayı olmayı düşündüm ve bu konuda çalışmalarıma hız vermiştim. Hiç kimseye güvenmeden ve kimsenin adamı olarak bu yola çıkmadım sadece Allaha sığınarak bu kutlu yola çıkmıştım. Bu kararımdan dolayı da çok iyi tepkiler aldım. Beni arayan, mesaj çeken bütün dostlarıma teşekkür ederim. 35 yıldır Kırşehir’de ticaret yaptım, çok kişiye istihdam sağladım. Kırşehir’de bir çok yeniliklere imza attım. Kırşehirspor’da, Ticaret ve Sanayi Odasında ve birçok vakıf ve derneklerde uzun süre görevler yaptım. Gece-gündüz demeden kendi işimizde hem hamallık, hem de patronluk, anlayacağınız her işi yaptım. Tek yapmadığım kul hakkı yemedim, haram yemedim, hırsızlık yapmadım, hep garibanın ve ezilenin yanında olmaya çalıştım. Hırsızın, arsızın menfaati bitince adam satanın yanında olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Aday adaylığım kamuoyunda duyulmaya başlanınca gördüm ki benim gibi insanların siyasette yeri yokmuş. Rahmetli bir büyüğümüz derdi ki ‘para ve makam anayı kınalı kuzusundan ayırır’ derdi. Ne de güzel söylemiş büyüklerimiz. Demek ki bu günleri görmüşler. Hayatım boyunca hiçbir zaman mücadeleden kaçmadım, hep çabaladım gayret ettim ve Allah’ın izniyle de başardım. Ama siyasetin alavere dalavere işlerine aklım yetmiyor, bu yüzden aday adayı olmaktan vazgeçtim. Saygılarımla.” (HABER: ŞEVKET GÜNER)