31 Mart seçimlerinde MHP’den Kırşehir Belediye başkan adayı olan Onur Köksal, sık sık Kırşehir’e gelerek hem çeşitli etkinliklere katılıyor, hem de hemşehrileriyle buluşarak ilimizin genel ve yerel sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuyor.
Cumartesi günü gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlayan Onur Köksal, gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Salih Güner ile Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı ile bir süre sohbet etti.
Kırşehir’in gelişip kalkınması için herkesin birlik ve beraberliğin içinde olması gerektiğini ifade eden Onur Köksal, “Halkımız seçimlerde tercihini yapmış ve kendisini yönetecekleri seçmiştir. Bu saatten sonra seçilmişlerin de, atanmışların da birlikte hareket edip, Kırşehir içtin çalışması. Sorunları çözmesi gerekiyor., Yoksa bu birliktelik dışında kim olursa halkımız bunlara ilk seçimde gerekli faturayı keser. Kırşehir bugüne kadar ne kaybetmişse sen-ben, kısır çekişmelerden kaybetmiştir. Kırşehir’in bu saatten sonra kaybedecek hiç zamanı yoktur. Kırşehir markalaşmak, kendi ürününü ortaya çıkarmak zorundadır. Bizim Ahi Baba markamız var. Bunu hataya geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Onur Köksal, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Onur Köksal, şöyle dedi:
“Kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dili olan basın kuruluşları çevresinde ve ülkesinde meydana gelen gelişmeleri kamuoyuna taşıyan vatandaşlarının gündemi takip etmesini sağlayan demokratik sistemin olmazsa olmaz olanlarından olan çok önemli unsurdur. Yerel basın kuruluşları oldukları şehirde kamuoyunun sesidirler. Yaşadıkları şehrin sorunlarını yetkili birimlere aktararak çözüm yolunda hızla sonuç alınmasını sağlayan en önemli etkendirler. Yerel basın şehirdeki insanların çevresinde olup bitenlerden haberdar olmasını, halkın düşünce ve taleplerinin duyurulmasını, bunların takibini sağlayarak idarenin kamuoyu adına denetlenmesi fonksiyonunu da yerine getirmektedir. Gazetecilik ise halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla hizmet eden doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri taşıyan müstesna bir meslektir. Mesai mefhumu olmayan ve her zaman fedakârlıklarla yaşayan yerel basın kuruluşları takdiri hak eden kurumlardır. Tüm maddi zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan yerel basınımıza destek verilmesi demokrasiye destek verilmesi ile eşdeğerdir. Yerel basının gücü göz ardı edilemez. Yerel basın kaderine terk edilemez. Her türlü imkânsızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışan yerel basınımıza özellikle bu zor dönemler de destek olunması gerektiği inancındayım. Bu vesileyle; İlimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızı olaylardan haberdar etmeye çalışan cefakâr gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.” (HABER: BEYHAN BALLI)