Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın Prof. Dr. Mehmet Ali Altın için yazıp söylediği “Dr. Mehmet Ali Altın” türküsünün yayınlandığı Youtube kanalındaki videoda CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın görüntüsünün olması tepkilere neden oluyor…

OLMADI İLHAN OLMADI!...

Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın Dr. Mehmet Ali Altın için yazıp söylediği “Dr. Mehmet Ali Altın” türküsünün Youtube’de ki videosunda CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın fotoğrafının yer alması ailesini ve sevenlerini derinden üzüyor.

1995 yılında Kırşehir’den milletvekili seçilen, ancak yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 6 Aralık 1996 tarihinde aramızdan ayrılan Kırşehir’in altın oğlu Doktor Mehmet Ali Altın aradan geçen 26 yıla rağmen unutulmuyor.

Neşet Ertaş’ın da yakın dostu ve arkadaşı olan Prof. Dr. Mehmet Altın, Bozkırın Tezenesi Ertaş’ın tedavisi ile yakın ilgilenmekle kalmamış, tüm Kırşehirlinin derdine derman olmuş ve ömrünü Kırşehir’e ve Türk insanına adamış örnek şahsiyetlerden biri olarak tarihe adını Altın harflerle yazdırmıştır.

Ankara'da gazinoda çalışırken aniden parmaklarının mızrabı tutmadığını gören ve izleyicilerden özür dileyip sahneden ayrılan Neşet Ertaş, yakın dostu ve arkadaşı Dr. Mehmet Ali Altın'ı telefonla arar. Mehmet Ali Altın, Neşet Ertaş'ı alır, Hacettepe Hastanesi'ne götürür. İsviçre'de eğitim görüp yeni Türkiye'ye dönen tanıdığı bir doktoru bulur, Neşet Ertaş'a hemen müdahale edilmesini sağlar. İki yıl Hacettepe Hastanesi'nde tedavi ettirir.

Kırşehir milletvekili iken amansız bir hastalığa yakalanan ve 1996 yılında çok genç yaşta vefat eden Dr. Mehmet Ali Altın’ın ölümü, her Kırşehirli gibi büyük usta Neşet Ertaş’ı da derinden üzmüştür. Neşet Ertaş, Dr. Mehmet Ali Altın için bir şiir yazar ve onu türküye dönüştürür. 

İşte o türkü…

Çarığınan köyünden gelen

Tıp okuyup doktor olan

Hastanın halından bilen

Doktor Mehmet Ali Altın

İnsanlık kaynıyor kanı

Hizmet vermektir her anı

Kardeş bilen tüm insanı

Doktor Mehmet Ali Altın

İnsanlıktır onun yolu

Yüreği insanlık dolu

Kırşehir'in altın oğlu

Doktor Mehmet Ali Altın

O hep insanları sevmiş

Bencilliği çoktan kovmuş

Sanki hizmet için doğmuş

Doktor Mehmet Ali Altın

Oturup yerinde durmayan

Hiç bir insanı kırmayan

Kimseden çıkar görmeyen

Doktor Mehmet Ali Altın

Köyü Yağmurlu Obası

Nur olsun doğuran anası

Yoksul fakirler babası

Doktor Mehmet Ali Altın

Nice acıları tadan

Acı demiyerek yutan

Lütuftur bize Tanrı'dan

Doktor Mehmet Ali Altın

Garibim iyiliği çoktur

Bartıl yemez yüzü aktır

Bakana yakışan doktor

Sayın Mehmet Ali Altın

İşte “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın Prof. Dr. Mehmet Ali Altın için çalıp söylediği “Dr. Mehmet Ali Altın” türküsünü Youtube kanalında izleyip dinleyen Kırşehirliler, videoda Neşet Ertaş ve Mehmet Ali Altın’ın fotoğraflarının arasında CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan’ı görünce adeta şok oluyorlar. 

Mehmet Ali Altın’ın ailesi Youtube yetkilileriyle defalarca görüşüp Milletvekili Metin İlhan’ın fotoğrafının bulunduğu videoyu kaldırtmasına rağmen, Milletvekili İlhan ya da ekibinin yeniden Youtube kanalına koydurduğu iddia ediliyor.

Milletvekili Metin İlhan’ın bu davranışı, Mehmet Ali Altın’ın ailesini olduğu gibi sevenlerini derinden üzüyor. Youtube kanalından videoyu izleyenler 40. saniye ile 138. saniyede CHP Milletvekili Metin İlhan’ı görüyor.

“KİŞİ ÖNCE KENDİ OLMALI”

Bu durumu gören Kırşehirliler Milletvekili İlhan’a çağrıda bulunarak, “Kırşehir’i yöneten demokrasiden, haksızlığı ve hukuksuzluğu dilinden düşürmeyen CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın kendi fotoğrafının olduğu videoyu görmüyor mu? Gördüyse neden müdahele etmedi? Neşet Ustamızdan ne zaman Dr. Mehmet Altın türküsünü dinlemek için Youtube’ye girsek Milletvekili Metin İlhan’ı görüyoruz. Bu hiç hoş olmuyor.  Neşet Ustamız bu türküyü Mehmet Ali Altın’a methiye olarak yazmıştır. Bunun üzerinde birilerinin kendi fotoğrafıyla yayınlatması ayıp oluyor. Kişi önce kendine ait olmalı. Kırşehir’in efsane doktoru Mehmet Ali Altın’la birlikte anılmak istemek ve özenmekle olmaz. Böylesi bir algı yaratmak amaçlı video CHP Milletvekili Metin İlhan’a siyasi kazanç sağlamaz. Ayrıca bu videonun Milletvekili İlhan’ın çevresinde derinliği ve birikimi olmayan kimselerce hazırlandığını, Metin İlhan’ın bu duruma müdahale etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylesi basit hareketler hem Metin İlhan’a, hem de seçildiği CHP’ye yarar sağlamaz, tam tersine zarar verir” dediler.

İşte o video:  https://youtu.be/IKR5hHyHrSk