Kırşehirli hemşehrimiz CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya:

“ÖĞRENCİLER DE ÖĞRETMENLERLE BİRLİKTE AŞILANMALI”

CHP Ankara Milletvekili Kırşehirli hemşehrimiz, emekli eğitimci Yıldırım Kaya, öğrencilere de öğretmenlerle birlikte ikinci aşamada aşı yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması için TBMM’ye iki ayrı soru önergesi verdi.
Kaya yaptığı açıklamada, “Birçok ülkenin vatandaşını aşılamaya başladığı bir dönemde Türkiye’ye Çin aşısının getirilmesi bir muammaya dönüştü. Ülkeler virüsü yayma konusunda en riskli gruplardan biri olan öğrencileri aşılamaya başlamışken, Türkiye’nin öğrencileri aşılanacak en son gruba koyması doğru bir karar değildir. Yüz yüze eğitim-öğretimin ve yüz yüze sınavların yapılması içim bu kararın yeniden değerlendirilmesi gerekir” dedi.
Kaya TBMM’ye verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Bakanlığınız Türkiye’de Covid-19 aşısının 4 aşamada yapılacağını duyurdu. İlk iki aşamada aşılanması gerekenler, sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, öğretmenler, arama kurtarma ekipleri, kuryeler, toplu taşıma hizmeti yapanlar, cenaze ve defin işlemi sorumluları, uçuş personelleri, bakıcılar, taksi şoförleri, otel ve konaklama sektörü çalışanları, kuaförler ve cezaevi memurları olarak açıklandı.” hatırlatmasını yaptı.
Kaya, “Öğretmenler aşılanması gereken ikinci grup içinde yer alırken, öğrenciler ise en son aşılanacak grup içinde yer aldı. Oysaki eğitim-öğretimin yüz yüze yapılması durumunda öğrencilerin aşılanmaması büyük risk oluşturacaktır. Çünkü hastalığı genel olarak semptomsun geçiren çocuklar ve gençler virüsü yayma konusunda en riskli gruplardan birini oluşturmaktadır.” dedi.
“Öğrencilerin de öğretmenlerle birlikte aşılanması toplum sağlığı bakımından çok önemlidir.” diyen Kaya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu:
1. Öğrencilerin de öğretmenlerle birlikte aşılanması için bir çalışma yapılacak mıdır?
2. Öğretmenler aşılanırken, virüs yayma konusunda en riskli grubu oluşturan öğrencilerin aşılanmaması toplum sağlığı için büyük risk değil midir?
Öğrencilerin de öğretmenlerle birlikte aşılanmasını isteyen Kaya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması için verdiği soru önergesinde de, “Bakanlığınız öğrencilerin de öğretmenlerle birlikte aşılanması için bir girişimde bulunacak mıdır?” diye sordu. (HABER: BEYHAN BALLI)