DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Milletvekili Kendirli’ye çağrıda bulundu:

“Mucur TOKİ konutlarının akıbeti de Kırşehir Merkezdeki TOKİ konutlarına benzemesin”

Atabey: “Önce yarım kalan işler tamamlansın mağduriyet giderilsin!”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Mucur’a TOKİ konutları müjdeleyen AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’ye çağrıda bulunarak öncelikle Bağbaşı Mahallesi ve Kındam Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının inşaatın bir an önce tamamlanıp Kırşehir halkının mağduriyeti giderilmesi gerektiğini hatırlattı.
Hükümetin dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak iddiasıyla görevlendirdiği TOKİ’nin Kırşehir’de ki görevini yerine getirmeyip Kırşehir halkını mağdur ettiğini belirten DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir halkı yıllardır binalarının belirtilen tarihlerde bitirileceği ve anahtar teslimatı yapılacağı umuduyla beklemektedirler. TOKİ zedeler sorunlarının çözümüne dair karşılarında bir muhatap dahi bulamıyorlar. Kırşehir Bağbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Ak Parti Belediyesi döneminde hayata geçirilen 1126 konutluk TOKİ konutlarının 3. Etabı Eylül 2019’da hak sahiplerine teslim edilmesi gerekiyordu.  Ancak türlü gerekçeler gösterilerek hak sahiplerine konutları teslim edilmemiştir dolayısıyla Kırşehir halkı mağdur edilmiştir. Ayrıca Kırşehir Merkez Kındam TOKİ konutlarının teslim tarihi henüz belli değilken şimdide Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli Mucur’a TOKİ tarafından 253 konut, 4 dükkân ve 1 caminin yapılacağını müjdeymiş gibi açıklıyor. Oysa öncelikle yapılması gereken Bağbaşı Mahallesi ve Kındam Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının inşaatın bir an önce tamamlanıp Kırşehir halkının mağduriyeti gidermektir. 
“Kırşehir DEVA Partisi olarak Kırşehir TOKİ’den konut almış yüzlerce dar gelirli vatandaşımızın bu sorunlarının çözülmesi için ve yaşanan büyük mağduriyetin giderilmesi adına yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca Mucur’un başta gelen sorunlarından biri içme suyudur. Lakin yatırım programına yerel yönetim iktidar partisinden seçildikten sonra 2020 yılında alınmıştır. Bu sorun başta Seyfe Gölünün de kuruma sebeplerinden birisidir. Umarız ki bu yatırımda Mucur ilçemize yapılması planlanan ve sadece sözde kalan Mucur-Kurugöl Yol çalışmasının hala bitmemesi ve 15 yıldır yılan hikayesine dönen Mucur-Tuzköy Havalimanı arasındaki bağlantı yolu projesi gibi havada kalmaz. 
“Mucur ilçemiz tarihi M.Ö. 3000’li yıllara dayanmakta ve 44 köyü ile en büyük ilçelerimizden biridir. Ne yazık ki tarihi kökeni bu kadar fazla olan ve 3 katlı olduğu ilgili bilim insanları tarafından tahmin edilen, büyüklük açısından Türkiye’de ilk ona giren iki adet yeraltı şehrine sahip ilçemiz turizm açısından geliştirilmek için herhangi bir yatırım almamıştır. İlgili alanların geliştirilip Mucur halkına gelir katması için yeraltı şehirlerimize yatırım yapılarak tarihi zenginliklerimiz korunup geliştirilmelidir. 
“Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli yaptığı açıklamada TOKİ evlerinin alt yapısından bahsetmiş ancak Mucur’un güncel durumuna dönüp baktığımızda kanalizasyon, su ve yol alt yapısının kötü durumda olduğunu, çoğu apartmana alt yapı sorunu yüzünden suyun verimli bir şekilde çıkamadığı ve su borularının yerini gösterecek bir haritanın bile olmadığını, hatta yolların büyük bir kısmının asfalt olmadığını görüyoruz, Tekkent mahallesine gidecek otobüs bile yok iken TOKİ’ye nasıl ulaşım sağlanacak? Bunları çözmeden TOKİ’yi yapsanız dahi belediye hizmet götüremedikçe yapılan TOKİ dağ başı olmaz mı? Öncelikli olarak bu problemlerin çözülmesi gerekir ve ardından TOKİ ile alakalı bir proje başlatılabilir. 
“17.yüzyıldan itibaren gelen ve methi bilinen mucur kilimleri için ulusal ve uluslararası pazarlar araştırılarak yerel halk teşvik edilerek desteklenmelidir. Bu sebeple zaten pandemi sürecinde zorluk çeken vatandaşlarımızın ihtiyaçları öncelikli konumuz olmalıdır. Sadece iktidar partisinin üstünlük sağladığı yerel yönetimleri değil tüm Kırşehir desteklenmelidir. Ancak son zamanlarda yapılan yatırım açıklanmalarında görülmektedir ki yetkili kişiler gerçekten çözüm üretici ve halkın ihtiyaçlarını problemlerini çözümcü değil, etkinlik sağladıkları yerlerde göz boyama çalışmaları içerisine girmiş Kırşehir halkı unutulmuştur. 
“Bilinmelidir ki şehrimizde yaşayan her birey siyasi görüşü ayırt etmeksizin sağlam yatırımlarla kaliteli yaşam standartlarına sahip olmalıdır. Millilik ve yerlilik eşit ve adil olmaktan geçer. Eşit ve adil yönetim anlayışıyla, Kırşehir’imizin başta Merkez olmak üzere yerel yönetimde hakkaniyetli hizmet dağılımının, sonuna kadar takipçisi olacağız. 
“Umarız ki Mucur’a yapılacak olan TOKİ konutlarında akıbeti de Kırşehir Merkezdeki TOKİ konutlarına benzemez. Tek bir gayemiz var Kırşehir’imiz için “DEVA” olmak!” (HABER:BEYHAN BALLI)