AK Parti Ankara Milletvekili Kırşehirli hemşerimiz Hacı Turan, Ahi Evran Külliyesini ziyaret ederek burada faaliyet gösteren sanat atölyelerindeki sanatçıların çalışmaları yerinde gördü.

Kırşehir'in turizmden hak ettiği payı alması için her fırsatta girişimlerde bulunan Milletvekili Hacı Turan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konferedasyonu'nun maddi desteğiyle Kırşehir'de yaptırılan Ahi Evran Külliyesi’nde faaliyet gösteren sanat atölyeleri ile esnafları ziyaret ederek, "Ahi Evran Külliyesi inşallah Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm merkezi olacaktır.

Anadolumuzun göz bebeği olan Kırşehir, tarih ve kültür şehri olarak turizmden hak ettiği payı alacaktır.

Kırşehir'de doğmuş ve büyümüş bizler de elimizden gelen bütün katkıları yapacağız. Eylül ayında

ilk etapta Ankara'dan üç bin kişinin Kırşehir'i ziyaret etmesini sağlayacağız ve diğer illerden kafilerle Kırşehir'e yerli turist getireceğiz.

Bunlar da Kırşehir'imize ekonomik anlamda katkı sunacakları gibi tanıtılmasına da öncelik edeceklerdir" dedi.

Milletvekili Hacı Turan'ın Ahi Evran Külliyesi’ne ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır’da hazır bulunurken sanat atölyeleri işleten sanatçılar da yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdiler. (HABER: BEYHAN BALLI)