CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, üniversite eğitimi alan öğrencilere verilen kredi ve burslara ilişkin KYK tarafından son dakikada yönetmelik değişikliği gerekçe gösterilerek burs ve kredi verilmemesini eleştirdi.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 2020 yılında burs ve krediler için başvuru yaparak hak kazanan tüm üniversite öğrencilerine KYK’nın ödeme yapması beklenirken mevzuatta son dakika değişikliğe gidiliyor olmasını doğru bulmadığını belirterek konuya ilişkin bir planlamanın yapılıp yapılmadığını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sordu.
İLHAN: “BİLİM VE EĞİTİM GİRİFT YAPIDA OLAN TEMEL DİSİPLİNER, EVRENSEL OLGULARDIR.”
Milletvekili Metin İlhan, bilim ve eğitimin; yaş sınırı olmayan, sonuçları bakımından insan hayatını kolaylaştıran, insanlığın gelişimine hizmet eden iç içe girmiş girift yapıdaki temel disipliner, evrensel olgular olduğunu ifade ederek buna karşın Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, eğitim ve bilim ile ilgili faaliyetlerde garip bir şekilde yaş sınırını uygulamakta ısrar ettiğini dile getirdi.
İlhan, söz konusu bu durumun çeşitli mağduriyetlerin ortaya çıkmasına yol açmakta olduğuna ve uzun vadeli sonuçları itibariyle de tüm toplumumuza dolaylı da olsa zarar verdiğine vurgu yaptı.
“SON ANDA MEVZUATTA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMESİ DEVLET CİDDİYETİ İLE BAĞDAŞMAMAKTADIR!”
2020 yılı için KYK kredi ve burslarına başvurup kredi ve burs almaya hak kazanan, taahhütname imzalayan ve banka hesapları açılan geleceğimize yön verecek olan üniversite öğrenimlerine devam eden öğrencilerimize kredi ve burs ödemeleri yapılmak üzereyken bir önceki yıl 40 olan yaş sınırının 35'e çekilmesi gerekçe gösterilerek ödeme yapılmamış olunmasını son derece yanlış bulduğunu sözlerine ekleyen CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, son anda gerekçe gösterilen mevzuat değişikliğinin devlet ciddiyeti ile bağdaşmadığının altını çizdi.
İLHAN, GENÇLİK VE SPOR BAKANINA SORDU!
Son olarak söz konusu değişikliğin derinlemesine düşünülmeden günü birlik politikalarla ortaya koyulduğuna da değinen Milletvekili İlhan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sırasıyla şu soruları yöneltti: 
“Bakanlık tarafından öğrencilere akademik kariyer basamaklarında anlamsız bir şekilde şart koşulan, bilimin gelişmesinin önünde önemli bir engel olan ve öğrencilere destek sağlanabilmesi açısından 35 yaş sınırının kaldırılması hususunda herhangi bir planlamanız veya bir çalışmanız var mıdır?, KDK'nın yaş sınırı olamaz tavsiye kararına rağmen mevzuattaki 35 yaş sınırı gerekçe gösterilerek son anda kredi ve burs ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizin bu mağduriyeti giderilip gerekli kredi ve burs desteklerini alabilmeleri yönünde bir çalışmanız var mıdır?” (HABER: BEYHAN BALLI)