CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm gazetecilerin gününü kutladı.  
Milletvekili Metin İlhan, mesajında şunları ifade etti:
“21 Ekim; tarafsız, objektif ve ilkeli haber anlayışıyla gerçekleri gün yüzüne çıkaran yansız bir şekilde toplumun doğru haberlere ulaşmasını sağlayan tüm gazetecilerimizin günüdür ve dünya gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Şartlar ne olursa olsun her durumda mesleklerini icra eden ve ülkemizde ya da dünyada yaşanan olayları, en sıcak gelişmeleri, güncel konuları dakikası dakikasına bütün şeffaflığıyla aktaran ve yayınlayan muhabir, kameraman, spikerlerin dolayısıyla tüm basın emekçilerinin görevlerini en zorlu koşullar altında gerçekleştirdikleri göz ardı edilemez.
“Özellikle de pandemi sürecine girilmesi ile birlikte son dönemde tüm dünyada ve ülkemizde olumsuz yansımaları olan, toplumun sağlığı, hayatı için önem taşıyan salgın konusunun; tüm detaylarını ve salgına ilişkin en çarpıcı ve yeni gelişmeleri toplumun aydınlatılması için zor, sıkıntılı ortamlardan yaptıkları yayınlarla haberin birinci kaynağından ulaşılmasını sağlayan gazetecilerimizin hayatlarını ortaya koydukları bir gerçektir.  Bu düşünceler ışığında baskılardan uzak, şeffaf ve fikir hürriyetine kelepçe vurulmayan haber anlayışı çerçevesinde her daim demokrasinin gelişmesine büyük katkılar sunacak olan yansız, doğru ve ilkeli haber yayıncılığı doğrultusunda canla başla çalışan tüm basın emekçilerimizin "Dünya Gazeteciler Günü"nü kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)