CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaparak yerel basının ekonomik ve diğer bir çok açıdan sorunlar yaşadığını ifade etti.
Milletvekili İlhan, son dönemde yaşanan ekonomik krizin yaratmış olduğu olumsuz etkilerin her alanda ve sektörde olduğu gibi basın kuruluşlarında da derin bir şekilde varlığını gösterdiği vurgusunu yaptı.
CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, demokrasinin gelişmesine haber özgürlüğü çerçevesinde katkı sunan, şeffaf, tarafsız, doğru ve ilkeli haber anlayışıyla çalışmalarını yürüten basın kuruluşlarının özellikle de yerelde mesleklerini icra eden basın emekçilerinin; sigorta, vergi oranlarının yüksekliği ve resmi ilanların yayımının kaldırılması ile lisans ücretlerinin aşırılığına varana kadar acilen çözülmesi gereken sorunları olduğunu söyledi.
Milletvekili İlhan. TBMM kürsüsünde yerel basın sorunlarını dile getirirken, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Ülkemizde yerel basının sorunları, özellikle son birkaç yılda gerek ekonomik krizin olumsuz etkileri gerekse de ülkemizde oluşan baskıcı hava yüzünden günden güne artmaktadır. Yerel basını sadece gündelik haber yapan bir yapıdan ibaret görmek yanlıştır. Günümüz toplumunda, her açıdan yerelleşmenin demokrasi standartlarını artıracağı düşünüldüğünde, yerel basının da bu anlamda demokratik toplum bilincinin gelişmesine kamuoyunun objektif bilgilendirilmesiyle bir nevi denetim mekanizması olarak katkı sağladığı da unutulmamalıdır. Yerel basınımızın; sigorta problemi, vergi oranlarının yüksekliği ve resmî ilanlarının yayımının kaldırılmasından tutun da lisans ücretlerinin aşırılığına varana kadar acilen çözülmesi gereken sorunları vardır. Sadece yürütmenin değil, Meclis olarak bizlerin de bu konuda gerekli duyarlılığı gösterip ivedi olarak yerel basınla ilgili yeni bir çalışma içinde olmamız gerekmektedir.” (HABER: BEYHAN BALLI)