Kendirli: "Kirli siyaset yaparak, iktidarımıza iftira atarak siyaset yaptığını zannedenler Kırşehir'e ve Ahilik felsefesine en büyük kötülüğü yapıyor"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Konya’da düzenlenen Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’nin CHP tarafından siyasete malzeme yapıldığını, yanlış ve kasıtlı bilgilerle Kırşehir halkını kışkırtma ve iki şehri birbirine düşürme gayreti içine girilmesini üzüntü ile takip ettiklerini açıkladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Milletvekili Mustafa Kendirli, şunları söyledi:
“Ahilik kültürü ile medeniyet tarihimizde silinmez izler bırakan Kırşehir, ahilik geleneğiyle ecdadımızın kurduğu devletlerin ilk yıllarında tabiri yerindeyse adeta bir çimento gibi görev yapmış, Osmanlının kuruluşunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluşunda etkin görevler üstlenmiştir.
“AK Parti Hükümetleri olarak biz de bu yapıcı, kurucu özelliğinin de etkisiyle ahilik teşkilatına, ahilerimize özel önem vermiş, ahilerimizin günümüzdeki temsilcilerine Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş imkân ve teşvikler sunduğumuzu belirtmek isterim.
“Ahiliğin merkezi Kırşehir’dir ve Ahilik Haftası, 13.08.2008 tarih 26966 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmelikle çerçevelendirilmiştir. Yönetmeliğin 5. Maddesi ile Ahilik Kutlamalarının merkezinin Kırşehir olduğu açıkça belirtilmiştir. Ancak merkezin Kırşehir olması, Ahilik kültürünün yine bu ülkenin bir başka şehrinde tanıtılması amacıyla etkinlik yapılmasına engel değildir. Aksine bu tanıtımlar programlar gereklidir, şarttır.
Ahilik haftası kapsamındaki etkinlikler ülkemizin farklı şehirlerinde olduğu gibi gönül coğrafyamızda yer alan farklı ülkelerde de düzenlenebilmektedir. Bu kapsamda bu yıl ahilik kutlamalarının 32. Si Kırşehir merkezli olmak üzere 81 ilimizde kutlanmıştır. Bu kutlamalar kapsamında da belirtiğim gibi Konya’da da bir program düzenlenmiştir. Bu ahiliğin merkezinin Konya’ya taşınması değil, Ahi Evran ile Mevlana Hazretlerinin buluşmasıdır. İki gönül erbabının, bu toprağın mayalarının bir araya getirilmesidir. Ahi Evran ve Mevlana Celaleddini Rumi’nin buluşmasından ayrılık gayrılık hesabı yapanlar, bu iki gönül insanına da layık olmayanlardır.
“Kirli siyaset yaparak, iktidarımıza iftira atarak siyaset yaptığını zannedenler Kırşehir’e ve Ahilik felsefesine en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Bu en hafif tabirle siyaset cambazlığı yaparak, halkı kandırmaktır. Bu yalana şahit olurken bizleri şaşırtmayan ise bu yanlış bilginin, iftiranın yine CHP’liler tarafından dolaşıma sokulması ve CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun da en üst düzeyde bu yanlışı sahiplenmesidir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, grup konuşmasındaki tek doğru ifadesi ise “Her yıl Ahi Evran dolayısıyla Kırşehir’de Ahilik Haftası kutlanır” sözleridir. Evet doğrudur Ahilik Haftası her yıl Kırşehir’de kutlanır yine Kırşehir’de kutlanmıştır bundan sonra da kutlanmaya devam edecektir.
“Konya’da yapılan etkinlik ise Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’dir, biz Ahilik Haftasını bir fuarla kutlamıyoruz bir dizi etkinlik yapıyoruz. Kırşehir’de Ahilik Kutlamaları, bu yıl 16 Eylül Pazartesi başlayıp, 22 Eylül Pazar günü bitmiştir, bunu da birinin Sayın Kılıçdaroğlu’na hatırlatması gerekirdi ama yine bu görev bizlere düşmüştür. Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu’ndan, bu yanlış haberin ve iftiranın kaynağı olan CHP Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na ve CHP Kırşehir Milletvekili Sayın Metin İlhan’a, Ahi Evran Hazretlerinin ilk öğütlerinden birinin de “yalan söyleme” olduğunu hatırlatmasını rica ediyorum.
“Kırşehir’e hayrı, faydası olmayanların iddialarından biri de 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kırşehir Belediyesini kaybetmesinin ardından Ahilik Haftası kutlamalarının Konya’ya taşındığı iddiasıdır. Bu iddia da tamamen gerçek dışı ve CHP’nin halka hizmet götürmek yerine tek yaptığı faaliyet olan iftira ve fitne siyasetine örnektir. Nitekim bu yılki 32. Ahilik Haftası kutlamaları da 16-22 Eylül tarihleri arasında TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un da katılımıyla Kırşehir’de yapılmış ve devletimiz en üst düzeyde temsil edilmiştir. CHP Kırşehir Belediye Başkanı ve Milletvekili bu etkinliği de sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar da, açılış konuşmaları yaptığını ve etkinliklerde bizzat yer aldıklarını açıkça görmekteyiz ve nasıl bir kirli siyaset ile kıymetli hemşehrilerimizi kandırmaya çalıştıklarını yine kendi belgeleriyle görmekteyiz.
“Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Ahilik kutlamalarının Konya’ya taşındığı iddiasını bilmeden ısrar etmeye devam etmiş, İstanbul'un fethinin de İstanbul’un dışında kutlanacağını söylemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’na son olarak da şunu hatırlatmak istiyorum. İstanbul’un fethi de Ahi Evran’da bu coğrafyanın ortak değeridir ve Anadolu’nun her köşesinde kutlanabilir. Önemli olan o kutlama ruhunun yaşanmasıdır. Ama ne yazıktır ki bu asılsız haberin ve iftiranın kaynağı olanların bu ruhu taşıdıklarına inanmıyoruz.
“Bu vesile ile belirtmek isterim ki bizler yine Ahi Evran’ın, Mevlana’nın yolunda yürüyüp, gönüller yapmaya, halka hizmet etmeye devam edecek, birliğimize beraberliğimize zarar vermeyeceğiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)