AK Parti Kırşehir milletvekili Mustafa Kendirli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 99. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kırşehir halkının Atası’na büyük destek verdiğini ve yanında yer aldığını ifade eden Milletvekili Kendirli, mesajında şunları söyledi:
“Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığında onu zor, meşakkatli ama kutlu bir yol bekliyordu. Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin Kırşehir’e ardından da Ankara’ya ulaşması kolay olmadı. Mustafa Kemal Paşa ve heyeti, ikisi dolma lastikli olmak üzere üç otomobil ile yola çıkmış ve heyet üyeleri mevcut paraları ile ancak yirmi yumurta, bir okka (1200 gr) peynir ve on ekmek alabilmişlerdir. Yolculuk için gereken bin liradan daha az miktarda parayı da Osmanlı Bankası’nın Sivas şubesinden borç alarak yola çıkmışlardır. O’nun bu kutlu yolculuğunun son duraklarından olan Kırşehir, Milli Mücadele kahramanı için bir motivasyon, destek ve umut durağı olmuştur. Ankara’ya gitmeden önce son durağı olan Kırşehir’de, Milli mücadeleye olan inancı, azmi ve kararlılığı görmüştür. Çünkü bu topraklar yani Kırşehir’imiz, millî ruhu ve şuuru yüksek, imanlı insanların topraklarıdır. Bu topraklarda ihanet olmaz.
“Mustafa Kemal Paşa, bu yüzden Sivas ve Erzurum kongrelerinden sonra bu güzergâhı seçmiştir. Kırşehirliler kendisini büyük bir coşkuyla karşılamış, Kırşehir’de kaldığı sürece O’na büyük bir misafirperverlik örneği göstermişlerdir. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları önce Mucur ilçesine, oradan da 24 Aralık'ta Kırşehir’e, Kırşehir’den de Kaman’a geçmişlerdir. Kırşehirliler, milli mücadeleye destek vererek vatanımızın geleceğine, ülkemizin kurtuluşuna ve istikbaline çok büyük katkıda bulundular. Bu duygularla, ilimize gelişinin yıldönümünde Mustafa Kemal Paşa'yı, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum, ruhları şad olsun.”