Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir-Boztepe yolunun kısa sürede bozulmaya başlamasını Meclis’e taşıdı

Milletvekili İlhan’dan bir soru önergesi daha

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, geçen yıl yapılan Kırşehir-Boztepe yolunun kısa sürede bozulmasına tepki gösterdi ve TBMM başkanlığına bir soru önergesi vererek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplandırılmasını istedi.
Milletvekili Metin İlhan, TBMM’ye sunduğu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şöyle dedi:
“Geçtiğimiz yıl tamamlanan Kırşehir-Boztepe arası 14 kilometrelik yolda üzerinden 1 yıl geçmeden çukur, aşınma, yol kenarına düşen kaya parçaları gibi bozulmalar olmuştur. Ayrıca bu yolun Boztepe ilçesi girişindeki kavşağı, mühendislik olarak mutlaka incelenmelidir. Zira Kırşehir-Boztepe-Karacaören kavşağındaki yol bağlantılarındaki belirsizlik maddi çaplı kazalara yol açmaktadır. Bu bağlamda;
“1.Kırşehir Boztepe-Karacören kavşağında yeniden bir kavşak düzenlenmeli yaparak bu kazaların önüne geçmeyi planlamakta mısınız?
“2. İhaleyi alan şirket şartnameye uygun kalite ve düzende yol yapmış mıdır? Eğer yapmışsa, yapımına milyonlarca lira harcanan youn bu kadar çabuk bozulmasının sebebi nedir?” (HABER: BEYHAN BALLI)