CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, vatani görevlerini yapan askerlerimizin ana vatana dönüşte yaşadıkları sorunları dile getirdi
Milletvekili Metin İlhan, yavru vatan Kıbrıs’ta vatani görevlerine devam eden veya terhis olmuş Mehmetçiklerimizin dönüş esnasında uçak biletine ulaşmada yaşadıkları zorlukları ve bilete ulaşsalar bile THY’nin büyük bir çoğunluğu dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan askerlerimiz için 3 bin lirayı bulan uçak bilet fiyatları ile ilgili yaşanan mağduriyeti Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.
BU DURUM ARZ TALEP DENGESİYLE AÇIKLANAMAZ
İlhan, normalde 500- 600 lira civarlarında olan Kıbrıs-Türkiye seferleri askerlerimizin terhis dönemlerinde neden %400 yakın oranlarda artmaktadır, böyle hassas bir durumu THY’nin arz-talep dengesiyle açıklaması elbette aymazlık olacaktır... Türk Havayolları'nın 20-23 Aralık 2020 arası uçak biletlerinin fiyatlarına bakıldığında 3 bin liraya yaklaştığı görülecektir, dedi.
ASKERLERİMİZİN ULAŞIMI İÇİN KAYNAK BULMAK ÇOK MU ZORDUR?
Milletvekili İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kıbrıs'ta vatani görevini tamamlamış veya devam ettirmekte olan Mehmetçiğimize bu mu reva görülmektedir… Unutulmamalı ki bu askerlerimizin neredeyse tamamı da dar gelirli ailelerimizin çocukları. Çok mu zordur o döneme birkaç tane ek sefer koymak, her yere kaynak bulan Hükümet için çok mu zordur vatani görevini yapan askerlerimizi ücretsiz getirmek... Bunu burada söylemek bile benim için zül ama bir an önce terhis olan askerlerimizin ana vatana dönüşleri üzerindeki bu soruna çözüm bulunmalıdır.”
İlhan, son olarak Bakan’a şu soruları yöneltti:
“1- Kıbrıs'ta vatani görevini tamamlamış ve terhis olan askerlerimiz için o döneme yeterli sayıda ek sefer koyup bu mağduriyeti ortadan kaldırmak yönünde bir çalışmanız var mıdır?
“2- Yavru vatan Kıbrıs'ta vatani görevlerini ifa eden Mehmetçiklerimiz için süreklilik arz edecek bir ulaşım indirimi yapmayı planlamakta mısınız?” (HABER MERKEZİ)