CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM Genel Kurulu'nda çiftçinin ve üreticinin sorunlarını dile getirmeye devam etti. 
Milletvekili Metin İlhan, hükümetin kötü tarım politikalarına yönelik eleştirilerde bulunarak söz konusu durumların yanında özellikle son yıllarda artan kuraklığın, Kırşehir çiftçisini bitirme noktasına getirdiğini, çiftçinin tarlasını sürdüğünü, ektiğini, gübresini, ilacını attığını ancak kuraklık sebebiyle ürün alma şansının kalmadığını da üzülerek ifade ettiğini ve ülkenin temel geçim kaynağı olan tarım hususunda uygulanan politikaların bir an önce düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
İLHAN: "DURUM VAHİM VE HÜKÜMET HALA SORUNUN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA BİR ADIM ATMAMAKTADIR."
 Arpa ve buğday olmayınca saman ve yem konusunda da sıkıntı yaşanacağının bir gerçek olduğuna dikkat çeken Milletvekili İlhan, durum bu kadar vahimken hükümetçe sorunun çözümü noktasında en ufak bir adımın atılmamış olmasının Kırşehirliler tarafından çok büyük tepki ile karşılandığını ifade etti.
“ÇİFTÇİNİN VE ÜRETİCİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ, İVEDİLİKLE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILMALIDIR.” 
Milletvekili İlhan, son olarak, yüksek faizlerle istatistiksel oyunlarla hiçbir anlamı olmayan kredi yapılandırmalarının çiftçinin derdine derman olmadığını ve üreticilerin de bu durumu defaatle haykırdığının altını çizerek iktidar tarafından bu çığlığa kulak verilip ivedilikle hasar tespit çalışmalarının yapılması ve kuraklıktan etkilenen çiftçilere gereken desteğin sağlanması gerektiğini aksi halde çiftçilerin sonbaharda tekrar ekim yapmak zorunda kalacağını ancak mevcut tarlalardan mahsul almadan, önceki borçlarını ödemeden yeniden ekim yapma şanslarının olmadığını dile getirerek sözlerini noktaladı. (HABER MERKEZİ)