AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Geçtiğimiz aylara Kaman ve Mucur’da başlayan doğalgaz hattı çalışmalarına destek veren BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.
Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'ı makamında ziyaret ederek, Kaman ve Mucur ilçelerinde devam eden doğalgaz çalışmaları, Boztepe, Akpınar ve Özbağ'a doğalgaz bağlanması ile Kaman Organize Sanayi Bölgemize doğalgaz bağlanması konularını görüştü. Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, ziyaret esnasında çalışmalar hakkında BOTAŞ Genel Müdürü Özcan'a detaylı bilgiler aktardı.
Milletvekili Mikâil Arslan gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kaman ve Mucur ilçelerimizde doğalgaz hattının döşenmesine Nisan ayında başlandı ve bu çalışmalar hızla devam ediyor. Amacımız vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri sunmaktır. Kırşehir ve ilçelerimiz tüm güzelliklere layıktır. Doğalgazın ilçelerimize gelmesinde yaşanan bürokratik sıkıntıları aşarak bu çalışmalara nihayet başlandı. Kaman doğalgaz yatırımı 3 yılda tamamlanacaktır. Birinci yıl şehir merkezi ve ana caddeler, ikinci yıl kenar mahalleler ve üçüncü yıl ise tüm Kaman’a hizmet vermeye başlayacağız. Bu sürede gaz verilecek mahalleler şirketimiz tarafından mahalle sakinlerine bildirilecek ve halkımız ona göre tesisat işlemlerini yapacaktır. Yapılacak toplam yatırım 50 Milyon TL civarında olup KIRGAZ doğalgaz hattı ile herkese gerekli bilgilendirme yapılacak. Doğalgaz medeniyet demektir. Vatandaşlarımızın işleri doğalgazla daha da kolaylaşacaktır. Sanayicimize sunulan en güzel imkân doğalgazdır. 2018’de de Boztepe doğalgaza kavuşacak” dedi.
TSE, BOTAY PROTOKOLÜ İMZALANDI
Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan TSE, BOTAŞ protokolü imzalandığını bildirdi.
Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan’dan edinilen bilgiye göre, TSE, BOTAŞ ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında BOTAŞ’ın Doğalgaz Boru Hatları projelerinde saha montaj gözetimi hizmeti verecek.
Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan’dan edinilen bilgiye göre TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz’ın açıklamasında TSE, BOTAŞ tarafından Kırşehir’e boru hattı yapım işi projelerinde hizmet verecek.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz’ın açıklamasına göre “BOTAŞ ile imzaladığımız protokol çerçevesinde TSE, BOTAŞ tarafından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yürütülen boru hattı yapım işi projelerinde; güzergâh açma, boru dizgi, kaynak, NDT, hidrostatik test ve benzeri konularla ilgili Gözetim ve Denetim hizmeti sağlayacak.
TSE’nin gözetim ve denetim hizmetine başlayacağı doğal gaz boru hattı projeleri; 93,8 km’lik Yozgat, Sarıkaya – Akdağmadeni Doğal Gaz Boru Hattı, 42,8 km’lik Çanakkale, Lâpseki İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı, 141,7 km’lik Manisa, Gördes ve Gölhisar İlçeleri Doğal Gaz Boru Hatları ile 103,5 km’lik Afyon, Sandıklı – Şuhut – Emirdağ İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı projeleridir.
2006 yılında Ekonomi Bakanlığı tarafından uluslararası gözetim şirketi olarak yetkilendirilen Enstitümüz, bu hizmetler kapsamında bugün itibariyle uluslararası piyasada tanımlı 97 fasıldan 90 tanesinde Uluslararası Gözetim Şirketi olarak gözetim yapma yetkisine sahiptir.
Petrol ve doğalgaz sektöründe birçok konuda akredite olarak uygunluk değerlendirme hizmeti veren TSE, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında hat borusu imalatı ve sıcak bükme üretimi imalatının 3. Taraf Denetleme Hizmetleri Projesini de yürütmektedir.
Ülkemizde muayene gözetim hizmetleri alanında her geçen gün faaliyetlerini ve akreditasyon konularını genişleten TSE önümüzdeki dönemde de kamunun muayene gözetim işlerine talip bir kurum olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir.”
Öte yandan, Kırşehir'e yapılacak olan yatırımlar konusunda gecesini gündüzüne katarak ziyaretlerine devam eden Milletvekili Arslan, Ramazan Bayramı öncesi de yoğun bir tempoyla bakanlıklar nezdinde hem ziyaretlerini sürdürdü, hem de Kırşehir ve ilçelerinin sorunları hakkında yetkililere bilgiler vererek, desteklerini istedi.
Milletvekili Arslan bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe ile de makamında görüştü. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Orhan Yüce'yi makamında ziyaret ederek, 10 Temmuz'da tarihinde ihalesi yapılacak olan Kaman 2. Etap TOKİ alanının vaziyet planını ve İlçelere yapılacak TOKİ yatırımlarını istişare eden Milletvekili Arslan ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri kaydetti: "Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek Kırşehir'imize yapılması düşünülen Spor Lisesi'ni görüştük. Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç. Dr. Recai Akyel'i makamında ziyaret ettik. Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Bürolarının düzenlemiş olduğu iftar programına katıldık. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca'yı ziyaret ederek Mucur, Kaman Akçakent, Çiçekdağı, Boztepe İlçelerimiz ile Ömerhacılı, Kurancılı ve İsahocalı Köyleri'ne yapılması düşünülen TOKİ projelerini istişare ettik. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Orhan Yüce ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İmar ve Planlama Daire Başkanı Ayşe Sümen'i ziyaret ederek 10 Temmuz tarihinde ihalesi yapılacak olan Kaman 2. Etap TOKİ alanının vaziyet planı konusunu istişare ettik. BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'ı makamında ziyaret ederek, Kaman ve Mucur İlçelerimizdeki devam doğalgaz çalışmaları, Boztepe, Akpınar ve Özbağ'a doğalgaz bağlanması ile Kaman Organize Sanayi Bölgemize doğalgaz bağlanması konularını görüştük. Mucur Kızıldağ Yeniyapanlı Hemşerimiz Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ı makamında ziyaret ederek Kırşehir'imize yapılacak yatırımları görüştük."
(HABER: SALİH GÜNER)