DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey sordu:

“LİYAKAT Mİ, SADAKAT Mİ?” 

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yaptığı işçi alımı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Alınan işçi alımlarında liyakatin mi, yoksa sadakatin mi dikkate alındığını soran Başkan Metin Atabey, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“İŞKUR TYP programı üzerinden Bazı okullara ve Diyanete geçici işçi alımı geçen günlerde yapılmıştır. Bu yapılan işçi alımı ülkemizde liyakatin ve adaletin olmadığını açıkça ortaya koyduğunu görmüştür. İşsizlik tarihi seviyelere ulaşmış halkımız yoksulluk içerisinde çaresiz kalmışken geçici olarak açılan istihdama bile binlerce Kırşehir halkımız başvurmuştur.  Fakat; görüyoruz ki kapalı kapılar ardında iktidar sahipleri kendi tabanlarını listeye açıkça yazmışlarıdır. Bu tarz alımların torpile dönüştüğü için insanlarda umutsuzluk çaresizlik ve ülkeye güven duygusu oluşturmaktadır.  Listede ismi çıkanların hepsi bu şehrin öz evlatlarıdır. Mülakat ile değil, listede ismi olan vatandaşlarımızın da olduğu bir ortamda noter huzurunda kura çekilmesini talep ediyoruz. Aksi halde yapılması düşünülen mülakatın önceki alımlarda olduğu gibi torpile dönüşmemesi mümkün değildir. Eşit ve adil bir yöntem ile alınacak kişilerin görevlerini layıkıyla yerine getireceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Lakin torpil ile alınanların, yine torpil ile görevlerini layıkıyla yapmayacaklarından da hiçbir şüphemiz yoktur.”  (HABER: BEYHAN BALLI)