Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin etüt çalışmalarına
başlandığını açıklayan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli:

“KIRŞEHİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZE HIZLI TREN KULLANMAYI AK PARTİ YAŞATACAKTIR”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdığı hızlı tren yatırımlarından Kırşehir’in de faydalanacağını belirterek, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin etüt çalışmalarına başlandığını, en kısa sürede projenin hayata geçirilmesi için gayret gösterildiğini bildirdi.
Kendirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırıkkale Delice programında da müjdesini verdiği Kırşehir’e hızlı tren yatırımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kırşehir’in hızlı tren ağıyla tüm Türkiye’ye bağlanacağını kaydetti.
AK Parti’nin “yol medeniyettir” diyerek iktidara geldiği ilk günden itibaren ulaşım alanında Türkiye’ye ilkleri yaşattığını ifade eden Kendirli, Kırşehir-Ankara arasının AK Parti döneminde duble yola dönüştürüldüğünü, Kırşehir’i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını yaklaşık 300 kilometreye, ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarının da 300 kilometrenin üzerine çıkartıldığını anlattı.
Milletvekili Kendirli, Kırşehir’i Türkiye’ye ve dünyaya bağlayacak ulaşım alanındaki en son yatırımın ise hızlı tren projesi olduğuna işaret ederek, İç Anadolu Bölgesi’ni Akdeniz Bölgesi’ne bağlayacak ve Türkiye’nin en önemli kuzey-güney aksı olacak Delice-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla hızlı tren projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini, projenin en kısa sürede tamamlanması için gayret gösterildiğini açıkladı.
Kendirli, “Yaşadığımız çağda modern teknolojik gelişmeler neyi gerektiriyorsa biz de bunu vatandaşlarımıza sağlamanın gayreti içindeyiz. Türkiye, hızlı tren kullanan sayılı ülkeler arasında ve bu ayrıcalığı Kırşehirli hemşerilerimize AK Parti yaşatacaktır” dedi.
Hızlı trenle birlikte Kırşehir’in kültürel, sosyal ve ekonomik olarak da canlılık kazanacağını ifade eden Kendirli, “Şehrimizin kalkınması, Türkiye’nin hedeflerine süratle ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki hızlı trenle Kırşehir’imiz de ayrı bir heyecan, canlılık yaşanacak” diye konuştu.
Türkiye’de vaatlerini yerine getiren, vatandaşa verdiği sözün arkasında duran tek partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Kendirli, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkartmadık, çıkartmayacağız. Kırşehirli de biliyor ki şehrimize yapılan bütün büyük yatırım, hizmet ve eserlerin altında AK Parti’nin imzası var” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)