Kendirli: “İktidarımız, köylümüzü, çiftçimizi yalnız bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır. Vatanımızın her karış toprağındaki ürün, adeta hükümetimizin sigortası altındadır”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, doğal afetler kapsamında Kırşehirli çiftçilere 1 milyon 500 bin lira ödeme yapıldığını belirterek, “Ürünü zarar gören köylümüzün zararı karşılanmıştır. İktidarımız, köylümüzü, çiftçimizi yalnız bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır. Vatanımızın her karış toprağındaki ürün, adeta hükümetimizin sigortası altındadır” dedi. 
Kendirli, yurt genelinde 2020 yılı Kasım ayına kadar çiftçilere 17.1 milyar lira tarımsal destek sağlandığını belirterek, bu kapsamda Kırşehirli çiftçilerin de yapılan desteklerden büyük oranda faydalandırıldığını söyledi. 
Kırşehir’in tarımsal üretimden gelen gücüne ve tarım ürünlerinin çeşitliliğine dikkat çeken Milletvekili Kendirli, çiftçilerin üretimini yaptığı başta hububat olmak üzere tüm tarım ürünlerinde kalite ve verimin arttırılması için teknik ekiplerin köylerde sürekli çalışma yaptığına dikkati çekti. 
Mustafa Kendirli, Kırşehir merkez, ilçe ve köylerinde Tarım İl Müdürlüğü’nün teknik personellerinin yaptığı çalışmalar neticesinde 769 çiftçiye ait 42 bin 596 dekar hububat alanında “cücelik virüsü” tespit edildiğini dile getirerek, ürünleri zarar gören üreticilere zararları oranında ödemeler yapıldığının altını çizdi. 
Milletvekili Kendirli, “Cumhurbaşkanlığımız, doğal afetler kapsamında ilimize 1 milyon 500 bin lira ödenek sağlamış ve ürünü zarar gören köylümüzün zararı karşılanmıştır. İktidarımız, köylümüzü, çiftçimizi yalnız bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır. Vatanımızın her karış toprağındaki ürün, adeta hükümetimizin sigortası altındadır” dedi. 
Kırşehir’de tarımın geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması çalışmalarının da artarak devam ettiğine dikkat çeken Kendirli, 2020 yılı içerisinde “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Kırşehir genelinde 347 çiftçiye Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliği ile sertifikalı 111 ton Macar Fiğ tohumunun yüzde 75 hibeyle dağıtıldığını ve 13 bin 785 dekar alanda ekimin yapılacağını açıkladı. 
Kendirli, ayrıca Konya Ovası Projesi kapsamında 30 çiftçiye de yüzde 100 hibe olarak 9 ton Macar Fiğ tohumunun dağıtıldığını bildirdi. 
Kırşehirli hayvan üreticileri ve süt üreticilerinin de desteklerden, teşviklerden faydalandıklarına vurgu yapan Kendirli, 2020 yılının Ekim ayına kadar 559 süt üreticisine de 18 milyon 31 bin 277 litre süt üretimine karşılık 3 milyon 594 bin 99 lira ödeme yapıldığı bilgisini paylaştı. 
Milletvekili Kendirli, “Başına köşeli kasket takarak çiftçinin halinden, köylünün derdinden anladığını iddia edenlere biz rakamlarla cevap veriyoruz. Siyasi hamaset yaparak ‘çiftçimiz aç, susuz, ne verildi?’ diyerek ellerine tutuşturulan yalan-yanlış metinleri okuyanlara bu açıkladığım rakamlar cevaptır. Ancak onlar bu memlekette yapılan her iyiliğe, hayırlı işe karşı kör ve sağırdırlar” diye konuştu. 
Kendirli, Türkiye’nin buğday ithal ettiği argümanını öne sürenlere de “Türkiye buğdayı ham madde olarak kullanmakta ve başta makarna olmak üzere pek çok unlu gıda üretimi gerçekleştirmektedir. Bu ürünler iç tüketimde kullanıldığı kadar ihraç edilerek de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır” cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)