CHP lideri Kılıçdaroğlu; Başkan Ekicioğlu’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini açıkladı:

“Kırşehir’in bizde ayrı bir yeri vardır”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kayseri İl Başkanlığınca düzenlenen “Muhtarlar Toplantısı”na iştirak etmek üzere geldiği Kayseri dönüşünde şehrimize uğrayarak Kırşehir Belediyesi’ni ziyaret etti, 
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile birlikte Çarşamba akşamı şehrimize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç ve Belediye Meclis Üyeleri karşıladı.
Neşet Ertaş Kültür Merkezi’ne geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
Belediye Meclisi toplantılarını şeffaf yapıklarını, canlı yayınlayarak tüm hemşehrilerine ulaştırdıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Bu toplantılarımız şeffaf olarak birilerini rahatsız etse de biz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim bu topluma karşı bir sorumluluğu var, boynunun borcudur. Anadolu’nun tam ortasında Millet İttifakının tek belediyesiyiz. Ankara var ama onun dışında. Gerçekten elimizden geleni yapıyoruz.  Belediyenin borcunu ödüyoruz. Bayağı da mesafe kat ettik. Borçlu bir belediye devraldık diyerek bunun arkasına sığınmıyoruz. Yaklaşık 1,5 yıldır yerelde iktidarız. Elimizden gelen bütün çabayı harcıyoruz.  Artık her ay gelir giderimizi karşıladıktan sonra 2 milyon lira fazla gelir elde eden bir belediye haline geldik. Bunun da bizim için çok önemli. Bu da bizim artı hanemize yazılacağını düşünüyoruz. Biz hata yapmamak zorundayız. CHP’nin güçlü olduğu yerlerde hata olabilir, orada telafi edilebilir, ama bizim gibi illerde bu hata telafi edilemez. Çevre illerin de bizi takip ettiğine inanıyoruz. Kalan 3,5 yılımızda seçimlerde verdiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Bunlar tek tek ihale aşamasına geldi. Bugüne kadar yapacağımız projelerin yüzde 50’sini gerçekleştirmiş durumdayız. Yapacağımız projeleri halkımıza soruyoruz ve yaptığımız anketlerle bunları hayata geçireceğiz. Çalışmalarımıza hiç kimseden engel görmedik. Bütün Belediye Meclisi üyelerimizle birlik ve beraberlik içindeyiz. Her türlü eleştirilere açığız. Kimseyi üzmeden, incitmeden yapmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin reklamını yapmaktan kaçınıyoruz.”
CHP’nin yeni bir siyaset anlayışını topluma anlatmaya çalıştıklarını ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yeni siyaseten anlayışımızda Belediye Başkanlarımız temel aktörleridir.  İhalelerin saydam ve kamuya açık yapılması gerekir. Kamu kaynaklarının yerli ve yerinde harcanması gerekir. Kamu kaynaklarının yolsuzluğa ortam hazırlamaması gerekir. Yolsuz yapılmaması aynı zamanda Belediye Başkanın ve Belediye Meclisi üyelerinin yaptıkları harcamalardan dolayı halka hesap vermeleri gerekir. Bu da siyasete ve siyasetçiye güven duyulmasına neden olacaktır. Belediye Başkanımız Sayın Ekicioğlu, 1,5 yıllık görev süresi içinde savurganlık yapmadan, kaynakları yerli yerince kullanarak sistemi disipline ederek, Kırşehir Belediyemizi düzlüğe çıkarmıştır. Bu konuda belediye Meclisi üyelerimizin de desteği büyüktür. Biz de bütün belediyelerimizin çalışmalarını yakından takip ediyor ve bunları zaman zaman gündeme getirerek halkımızla paylaşıyoruz. Biz büyük bir aileyiz, yeni siyaset anlayışını Türkiye’ye kabul ettirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla çürüyen, halka güven vermeyen siyaset anlayışını bir tarafa bırakıp özgüveni yüksek, yaptığı harcamaların ve çalışmaların her aşamasında halka hesap veren ve halkı en büyük güç olarak gören bir siyaset anlayışını uygulamaya çalışıyoruz. Kenti kent yapan fabrikalar değildir. Kenti kent yapan o kentin köklerine dayalı kültür ve sanatıdır. Neşet Ertaş denince Kırşehir akla gelir. Neşe Ertaş’ı bütün dünya tanıyor. Bu müziği ve kültürü alarak yaygınlaştırmakla belki yeni Neşet Ertaş’ların ortaya çıkmasına imkan verecektir. Bu nedenle sosyal ve kültürel alanların yapılmasına daha çok önem vermeliyiz. Bunu da belediyelerimiz yapacaklardır. Belediye Başkanlarımızın görevleri arasında bu da vardır. Sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine de önem vermelidir. Kırşehir’in bizde önemli ve ayrı bir yeri vardır. Kırşehir’de yapılan çalışmalar herkese örnektir. İktidar partisi engel çıkarabilir. Asla yılgınlığa girmeden çalışın dedik. Onlar da bunu yapıyorlar” diye konuştu. 
Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Araz ve Osman Uçar’ın da hazır bulunduğu toplantının ardından Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere Ağalar Konağı’nda yemek ikram etti. (HABER: BEYHAN BALLI)