DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“KIRŞEHİR’İN BİR PARMAK BALA 
DEĞİL, HİZMETE İHTİYACI VAR!”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli'nin Çiçekdağı’na Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binasının yapılacağı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. 
Kırşehir merkezde hükümet konağı diye başlanan projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildiğini, inşaatının ne olacağı konusunda yaşanan belirsizliklerle birlikte Kırşehir’de hâlâ bir hükümet konağı bulunmamasına dikkat çeken DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir her alanda olduğu gibi 2021 yılı bütçe çalışmalarında da yine üvey evlat muamelesi gördü. Yapılan açıklamalarda Çiçekdağı ilçesine yeni hükümet konağı ve emniyet hizmet binasının yapımına en kısa sürede başlanacağı bildirildi. Oysa henüz Kırşehir’in Merkez hükümet konağı yok. Yapılan yatırımların halka hizmet için değil bölgelere göre alınan oy oranlarıyla yapmaları dikkat çekicidir. Bu durumdan yetkililerin ya haberi yok ya da yılan hikâyesine dönmüş olan hükümet konağı meselesine çözümleri yok. Şehrimiz halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya ve yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik hizmet ve yatırımlardan bahsedilmemektedir. Hâlihazırda, yapımı krize dönmüş olan merkez hükümet konağı meselesi bir problem olarak karşımızda durmakta iken halkımızın sembolik yapılara değil, insan onuruna ve 2021 Kırşehir’ine yakışan hizmetlere ihtiyacı vardır. Bu bağlamda aciliyet arz eden ve çözüm bekleyen konular şunlardır:
“• Çiçekdağı ilçemizde vatandaşımız su temini noktasında ciddi problemler yaşamaktadırlar. Su, haftanın üç günü sabah verilip saat 23.00’da kesilmektedir.
“• Merkez ilçeye bağlı Yeşilli Köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız, su ihtiyaçlarını karşılamak için ya çeşme başında beklemekte ya da günü rahat geçirebilmek için su verilen 3 saat içinde kendi imkanları ile yaptırdıkları depolarında su biriktirmektedirler. 
“• Kırşehir merkez hükümet konağı diye başlanan projenin Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen inşaatının ne olacağı konusunda yaşanan belirsizliklerle birlikte şehrimizde hâlâ bir hükümet konağı bulunmamaktadır.
“• Şehrimizin ana aksı dışında kalan mahallelerde fiber optik ağı bulunmamaktadır. 
“• Yapılacağı söylenilen yatırıma ayrılacak bütçenin özellikle bu ekonomik şartlar altında hayat mücadelesi veren esnafımıza yapılması esnafımız için can suyu olacak niteliktedir. Kırşehir esnafımızın hali kan ağlarken büyükşehir harici illerde verilen kira desteğinin yeterli kalmadığı, bununla ilgili esnafımıza nefes aldırabilecek projelerin başlatılması gerekmektedir.
“• Özellikle Hastanelerin ve doktor eksikliğinin çokça görüldüğü pandemi sürecinde hastanemiz şehrimize yeterli gelmemektedir. Bu gibi hayati önem taşıyan yatırımlara öncelik verilmesi gerekmektedir.
“Evrenin, yaşamın, medeniyetin temeli olan ve her şeyin onunla başlayıp onda bittiği su, 2020’yi geride bıraktığımız bu çağda artık Kırşehir’imiz için mesele olmaktan çıkmalıdır. Sanayi toplumundan bilgi toplumuna evirildiğimiz ortamda, dijital yerliler dediğimiz 21. yüzyıl çocukları ve özellikle Covid-19 pandemi sürecinde dijital araç ve hizmetleri kullanmak durumunda kalmış olan toplumun farklı kesimlerindeki her insan için bilişim teknolojileri ve internet hayati öneme sahiptir. Dolayısıyla şehrimizde internete erişim imkânının olmadığı hiçbir nokta kalmamalıdır. 
“DEVA ailesi olarak tek gayemiz Kırşehir’imize hizmet etmek. Dert varsa, DEVA da var.”  (HABER: BEYHAN BALLI)