yılmaz

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış politikaları ve tutarsızlığından dolayı Kırşehir’in sürekli kan kaybettiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın Kırşehir’i ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Ahilik Haftası’nın Mayıs ayında kutlanmaya başlamasını eleştirerek, bayramın da Ak Parti tarafından siyasallaştırıldığını öne sürdü.
Yılmaz Zengin, “Ahilik Haftası’nı kutlayacağız. Bu Ahilik kutlaması hatırlarsanız Ekim ayında yapılırdı. Çünkü Karacaörenli hemşerim bulgurunu çıkarır, Anadolu’nun dört bir tarafından gelenler Karacaören bulgurunu alırdı ve memleketine gittiğinde Karacaören bulguru derdi. Boztepelim koyun peynirini yapardı, o peynir Ekim ayında kurulan stantlarda Anadolu’nun dört tarafından gelen yöneticiler peynir alır, götürürdü. Bağcılıkla uğraşan çiftçi kardeşlerimiz pekmezini ve şiresini hazırlardı, üzümünü kuruturdu Ekim ayında Ahilik Haftası’nda stantlarını kurarlar, satışlarını yaparlar, Kırşehir’in üzümü, pekmezi tanınırdı. Bunu tamamen siyasallaştırdılar ve 7 Haziran seçiminde dünyaya mesaj verebilmek için Ahilik Haftası’nı Mayıs ayı içerisine aldılar. Bu da bizim için, esnafımız için büyük zulüm olmuştur. Bunun partimiz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Kurul’da dile getirilmesini istirham ediyoruz. Neden, esnafımız bu konuda çok muzdariptir, çok rahatsızdır. Bunun için Kırşehir’e hep beraber sahip çıkmalıyız. Kırşehir bizim için olmazsa olmazlarımızdandır, Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz konusu Kırşehir oldu mu gerisi teferruattır. Bu anlamda Genel Başkanımız da Kırşehir’e geldiklerinde hep bahsetmiştir. Kırşehir’in milletvekilleri yok mu? Kırşehir’in hiç mi sorunu yok? 13 yıldır Kırşehir parlamentoda hiç gündeme gelmiyor, Kırşehir’in hiçbir sorunu tartışılmıyor, konuşulmuyor. Tabi ki tartışılmaz, konuşulmaz. Kırşehir’de seçilen milletvekili halk tarafından seçilen değil, dikta rejimini bu halka dayatan bir anlayış tarafından belirlendiği için ve o milletvekilleri de Kırşehir’in sorunu ne parlamentoda tartışabilir, ne parlamentoda gündeme getirebilir, ne de basınla paylaşabilir. Neden, çünkü biat kültüründen geliyorlar. Önümüzdeki süreçte Kırşehir halkımız, Kırşehir halkına, yaşam biçimine yakışır bir şekilde parlamentosunda verilecek, Belediye Başkanlığı da verilecek. Bundan sonra Kırşehir, hak ettiği bir şekilde temsil edilme noktasında mücadelesini verecek, vermek zorundayız” şeklinde konuştu.
“İSTİKRAR AKP YÖNETİCİLERİNE SÜRÜYOR”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim sloganlarına değinerek, ne Türkiye, ne de Kırşehir için istikrarın sürmediğini, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine istikrar sürdüğünü ifade eden CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Kırşehir 13 yıldır kaderine terk edildiğine belirterek, “Bugün 19 Mayıs ve bu tarih bize neyi hatırlatıyor? Direnişle tekrar dirilişi hatırlatıyor. Direniş bizim genlerimizde vardır. Direneceğiz, direnmek zorundayız. Çünkü biz biat kültüründen gelen siyasi parti temsilcileri değiliz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu halkıyla emperyalist güçlere nasıl direniş gösterdiyse biz de bu süreçte direneceğiz, direnmek zorundayız. Vatan evlatlarımızı toprakla buluşturan hainler utansın, onlara destek veren hainler utansın. Onlara lojistik destek sağlayan yobazlar utansın. İnşallah bunun üstesinden geleceğiz. Kırşehir ilimiz 252 köy, 112 mahalleden oluşan bir kent. Kentimiz sürekli küçülmektedir. Küçülmesinin tek gerekçesi de 13 yıldır tek başına olan siyasal iktidar Kırşehir’imize, köylerimize, kasabalarımıza belli bir yatırım sağlanmamıştır ve alanlara indiklerinde de şu sloganla yola çıkmışlardı: ‘İstikrar Sürsün, Türkiye Büyüsün. İstikrar Sürsün Kırşehir Büyüsün.’ Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara gelmeden önce benim ilimin nüfusu 251 bindi ve milletvekili sayımız 3’tü, Belediye Başkan sayımız 30’du. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarıyla milletvekili sayımız 2’ye düştü, Belediye Başkanlığımız 10’a düştü. Burada bir istikrar var, bu istikrarı kim sürdürüyor, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerine istikrar sürüyor. Ama benim mazlum Kırşehir halkım bu istikrardan asla faydalanamamıştır. Tam tersi sürekli ciddi bir şekilde kan kaybetmektedir. Bunun önüne geçebilmemiz için Sayın Genel Başkanımız ve değerli Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Parti Meclis Üyelerimiz ve örgütlerimizden Kırşehir’e sahip çıkılmasını istiyoruz. Kırşehir’in siyasi tarihinde çok önemli yerler olduğunu biliyorsunuz. Kırşehir, Orta Anadolu’nun medeniyetinin ve kültürünün bir başkentiydi. 12. yüzyılda dünya sivil toplum örgütlerinin ne anlam taşıdığını bilmezken Kırşehir’de sivil toplum örgütlenme modelleri gerçekleşmiştir. Bu da Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin çabasıyla, bilgisiyle, becerisiyle ve Arap coğrafyasında kız çocukları diri diri kuma gömülürken 12. yüzyılda Hacı Bektaş-ı Veli, ‘Keramet saçta değil, baştadır, kız çocuklarınızı okutun’ demiştir. Kırşehir, çok önemli bir kentti ve tarihi olan bir kentti. Tarihine son derece sadakatli bir şekilde yaklaşım sergileyen bir kentti. Ama maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış politikaları, tutarsızlığından Kırşehir’imiz sürekli kan kaybetmekte. Bu kanın önünü geçebilmemiz için Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz Türkiye’mize sahip çıktığı gibi Kırşehir’e de sahip çıkalım” şeklinde konuştu.