CHP Kırşehir İl Örgütü’nden Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürülme kararına tepki:

“Kırşehirimiz 1954’te ilçe yapılmasından bugüne kadar böyle bir zulüm görmemiştir” 

Ankara Caddesi’nde bulunan eski Hükümet Binası’nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasının ardından ihalesi yapılan ve 2017 yılında 16 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanan yeni Hükümet Konağı’nın ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek yurt binası olarak inşa edilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredileceği yönünde yürütülen çalışmaların sonuçlandığı ve yeni hükümet binasının Kredi Yurtlar Kurumuna devri ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında görüşmelerin tamamlanarak devrinin tamamlandığının açıklanmasının ardından bu karara ilk tepki CHP Kırşehir İl Örgütü’nden geldi.
CHP Kırşehir Örgütü, Hükümet Binası’nın Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devrinin son derece büyük bir yanlış olduğunu, hatta 1954 yılında ilçe yapılan Kırşehir’in o tarihten bu yana böyle zulüm görmediğine dikkat çekti ve “2018 genel ve 2019 yerel seçimlerinde gerekli cevabı veren Kırşehir halkı elbet yediği bu kazığın hesabını da soracaktır” dedi.
CHP Kırşehir İl Örgütü’nün aldığı kararı açıklayan İl Başkanı Baran Genç, şunları ifade etti:
             “Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Valimiz Sayın İbrahim Akın ile yaptığımız görüşmede yılan hikayesine dönen eski hükümet konağının yerine yapılan inşaatın İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devredildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
“Kırşehir’imizin ve özellikle Ankara Caddesi’nin sembolü hükümet binasının yerine kız yurdu yapılacakmış. Çok merak ediyoruz, şehrimizde yolcu olan atanmışlar bunu şehrin  hancısı olan hangi insanına, hangi sivil toplum kuruluşuna sordular da bu kararı aldılar acaba? 
“1954’te Kırşehir’in ilçe yapılmasından bugüne kadar Kırşehir böyle bir zulüm görmemiştir bizce. Bir kere şehrin göbeğinde öğrenci yurdu yapılması her yönü ile sakıncalı iken bir de Ankara Caddesi’nin bize göre siyasi sebeplerle önemsizleştirilmesi gerçekten vahim bir durumdur. Oysa ki şehir dinamikleri göz önüne alınarak, STK’larla görüşerek ve hatta halka sorarak karar verilmeliydi diye düşünüyoruz.
“Bu şehrin bir hafızası vardır ve bu yapılanları unutmayacaktır. Ne yaparsanız yapın, Kırşehirli bu yapılanların hesabını sorumlulara soracaktır. Bu şehir kendini ilçe yapanlara bile boyun eğmemiş, haklı mücadelesinden dönmemiştir. 2018 genel ve 2019 yerel seçimlerinde gerekli cevabı veren Kırşehir halkı elbet yediği bu kazığın hesabını da soracaktır.
“Bizler CHP Kırşehir il örgütü olarak yapılan bu hatadan derhal dönülmesi gerektiğini düşünüyor, ilgililerin akıllarını başlarına almalarını diliyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)