AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’dan Başkan Ekicioğlu’na tepki:

“KIRŞEHİR’İ PERİŞAN ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!..”

Ünsal: “Şehrimiz, son 3 yıldır basiretsiz, sorumsuz ve beceriksiz belediye ekibi yüzünden hizmet alamamakta, geçmiş dönemde AK Belediyeciliğin yaptığı hizmetler dahi ziyan olmaktadır”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Belediyesi’nin son günlerde yaptığı yanlış uygulamaları değerlendirdi.

Kırşehir Belediyesinin ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun, şehre yapmayı planladığı projeleri yerine getirmediğini söyledi.

Ünsal, şehir merkezinde bulunan Medrese Mahallesi Ahmet Yesevi Bulvarında (Adliye Önü) Kaldırım ve Asfalt Çalışmasını yapan belediye ekiplerinin ağaçları kaderine terk ettiklerini ve onlara bariz zarar verdiğini anlattı.

Ünsal, şunları kaydetti:

“YEŞİL KIRŞEHİR HEDEFİNDEN, BETON KIRŞEHİR’E

“Belediye seçimleri öncesinde tüm seçim çalışmalarınız da Kırşehir’in yeşilden mahrum bırakıldığını anlatıp, YEŞİL KIRŞEHİR olacak dediniz. Ancak şimdi bu anlayıştan vazgeçip, yeşil olan yerleri betonlaştırıyorsunuz.  Geçen yıllarda şehrimizin en işlek noktaları olan Ankara Caddesi, Terme Caddesi, Lise Caddesindeki neredeyse asırlık olan büyük ağaçları öyle bir budamıştı ki belediye ekipleri, ne gölge kaldı, ne de ağaçların ağaçlığı.  Vatandaşlarımız fark ettiğinde ise iş işten geçmişti, ağaçlar resmen birer yapraksız, dalsız direk haline gelmişti. Şehrimiz o yeşil düşmanlığını şokunu atlatamadan dün yeni bir şok daha yaşadı. Medrese Mahallesi Ahmet Yesevi Bulvarında (Adliye Önü) Kaldırım ve Asfalt Çalışması yapılan bölgede ağaçların köklerine resmen beton dökülmüş. Ağaçlar kaderine terk edildi, onlara bariz zarar verildi. Yeni ağaç dikmeyi bırakın mevcudu koruyamadınız.  YEŞİL KIRŞEHİR HEDEFİNDEN, BETON KIRŞEHİR’E götüren yeşil, doğa ve ağaç düşmanlığınızı kimse anlayamıyor. 

“2019 yılının Ekim ayında Aşıkpaşa Mahallesindeki bir esnafımız iş yerinin önündeki 2 ağacı budama yaptığı için, Kırşehir Belediyesi olarak, ağaçlara zarar verdiği gerekçesi ile 50 bin liraya yakın para cezası uygulamıştı. O zamanda bu günde Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu. O dönem ağaçlara zarar verdiği için ceza alan vatandaştı da bugün de bir caddedeki 20 civarı ağacın köküne beton döken belediye olunca cezasız mı kalmalı?

“Biz Kırşehir Belediyesi’nin yeşil ve doğa düşmanı olduğuna, ağaçların köküne beton dökmesinden öncede şahittik zaten. Tam 18 ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Kırşehir’e geldiğinde Millet Bahçesi yapmak üzere Karayollarından Kırşehir Şube Şefliğinden belediyeye geçen araziyi istemiştik ve Sayın Ekicioğlu reddetmişti. O alanı sosyal tesis yapacaklarını söyleyen belediye, şimdilerde orasını atık toplama ve belediye araç garajı olarak kullanıyor.  Birçok resmi kurumun ve özellikle hastanemizin olduğu bölgedeki o arazinin Millet Bahçesi olarak değerlendirilip, şehrimizin yeşil, doğa ve temiz hava ihtiyacını karşılamak istemiştik. Buna Kırşehir Belediyesi o zamanda karşı çıkmıştı, üzerinden 18 ay geçti bugün de yine karşı çıkıyor. Görülmektedir ki, Kırşehir Belediyesinin yeşil ve doğa düşmanlığı açıkça sürmektedir. Ağaçların köküne beton dökerek filizlenmelerine büyümelerine engel olan bu anlayış, şehir için önem arz eden Millet Bahçesi projesine de set durmaktadır. Belediye olarak şehre çağ atlatacak vizyon katacak projeleri yapmayanlar, Millet Bahçesi gibi hükümet projelerinin de yapılmasına engel olmaktadırlar. Kimsenin Kırşehir’i perişan etmeye hakkı yok, Kırşehirlilerin de yeşilden, doğadan mahrum kalmasına kabulümüz yok. Şehrimiz, son 3 yıldır basiretsiz, sorumsuz ve beceriksiz belediye ekibi yüzünden hizmet alamamakta, mevcutta bulunan hizmetler de bir taraftan zarara uğramaktadır. Bulundukları makamda hakkıyla görevini yapamayanlar, liyakatsiz atamalarla iş bilmezleri göreve getirenler şehrimizi yeşile değil betona boğmaktadır. Çoğu gitti azı kaldı. Kırşehir tekrar AK Belediyecilik anlayışı ile eski günlerine kavuşacaktır.” (HABER MERKEZİ)