CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, eğitimi değerlendirdi:

“Kırşehir’de eğitime en büyük darbeyi kılıçlı bir vali vurdu””

CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, Cuma günü parti il merkezinde düzenlenen basın toplantısında Kırşehir’in eğitimdeki başarının düşmesinin nedeninin eski valilerden birisi olduğunu iddia etti.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi CHP Grup Sözcüsü Ankara Milletvekili Kırşehirli hemşehrimiz Yıldırım Kaya ile birlikte basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Baran Genç, yeni eğitim yılında Kırşehir il genelinde sadece 3 köye ilkokul açılmasının üzücü olduğunu ifade etti.

Başkan Genç, “Kırşehirimizin 252 köyü var. 53’ü merkezde, 20’si Akçakent’te, 26 tanesi Akpınar’da, 14 tanesi Boztepe’de, 45 tanesi Çiçekdağı’nda, 50 tanesi Kaman’da 44 tanesi Mucur’da. Bu kadar köyden sadece 13 köyde okul var. 240 köyümüzde ilkokul yok. Bu ne demek? Çocuklarımız ya bir yere taşınıyor, ya da verimli bir eğitim geçiremiyor demek. Bana sorarsanız eğitimin olmadığı bir köyde maalesef öğrenciler cemaatlere teslim ediliyor demektir. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı lütfetmiş Kırşehir il genelinde sadece 3 köye daha ilkokul açarak bu sayıyı 15’e çıkarmış. Bu yeterli mi? Herhalde bu açılmadı demesinler diye yapmışlar” diye konuştu.

Kırşehir’de eğitime Valilik makamında oturan ve elinde kılıç sallayan bir valinin darbe vurduğunu öne süren Başkan Baran Genç, bu konuda şunları ifade etti:

“Kırşehir’de bir kılıçlı Valimiz vardı. Valilik makamında kılıç sallayan. Dönemin Başbakanının köylüsüydü. Onun sayesinde burada valilik yapmış ilginç bir şahsiyetti. Çünkü Kırşehir’de eğitime büyük darbe vuran bir bürokrattı kendisi. Kendisini üzülerek söylüyorum iyi anmıyoruz. Maalesef sadece siyasi nedenlerle Kırşehir’deki nitelikli okul sayısını düşürdü. Sadece bir örnek vermem gerekirse Ahi Evran Anadolu Öğretmen Lisesi’ni nitelikli okul olmaktan çıkardı, Ahi Evran Anadolu Lisesi yaptı. Sınavlarda Fen Lisesi’ni kazanamayan öğrencilere gidecek nitelikli okul kalmadı bu kılıçlı vali sayesinde.” (HABER: BEYHAN BALLI)