Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu CHP’li İl Belediye Başkanları yarın Kırşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kırşehir’de bir araya gelecek.
Belediye Başkanlarından bazıları Çarşamba gününden itibaren şehrimize gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yarın saat 11.00’de Kırşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek.
Ziyaretin ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun başkanlığında belediye başkanları toplantısı yapılacak. Toplantıya Ekicioğlu ve İmamoğlu ile birlikte Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Yalova'dan Vefa Salman ile Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan katılacak.
Cumhuriyet Halk Partili İl Belediye Başkanlarını tarih ve kültür şehri Kırşehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, düzenleyecekleri toplantılarda ülke gündemi, turizm, ekonomi, yeni normalleşme ve benzeri konuları ele alarak bundan sonraki çalışmalarla ilgili olarak da yol haritasını belirleyecekleri ifade etti. 
Başkan Ekicioğlu, “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ağustos ayı içerisinde Akdeniz ve Ege Bölgelerinde çıkan orman yangınları ve geçtiğimiz hafta Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketi; şehirlerimizin kültürel, tarihsel, ekonomik ve sosyal yapıları; İl Belediyeleri olarak aramızda oluşturacağımız istişare ve dayanışma ağları; Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Tasarruf Genelgesi, 1 Temmuz itibarı ile açıklanan yeni normalleşme sürecinin getirdikleri ve benzeri konular toplantımızda değerlendireceğimiz konulardan bazıları olacak. Bu kapsamda İl Belediye Başkanları Toplantısının Kırşehir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin öne çıkan başlıklarını bütüncül bir boyutta ele alarak değerlendirmelerde bulunacağımız toplantımızda ilimizin tarihsel ve kültürel olarak tanıtımını da bir kez daha gerçekleştirmiş olacağız.” (HABER MERKEZİ)