DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“KIRŞEHİR YÖNETİMİ ARTIK EMİN ELLERDE OLMALI…”

Atabey, Milletvekili Kendirli’ye sordu: “Ekonomi en kolay halledilebilecek mesele diyorsunuz. Bu kadar kolay halledilebilecek bir meseleyi neden halletmiyorsunuz? Neden vatandaşlarımız ekonomik sıkıntıların, düşük gelir yüksek enflasyonun altında ezilmesine müsaade ediyorsunuz?”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin açıklamalarını değerlendirirken, “AK Parti hükümetinin yaptığı bu açıklamalar düpedüz vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmektir” dedi.

İktidarın milletin ve vatandaşların gerçek sorunlarını görmezden gelerek her şeyi toz pembe göstermeye çalıştığını, hatta bu hayallere vatandaşların da inanarak kabul etmelerini beklediklerini belirten Başkan Metin Atabey, yaptığı açıklamayla Milletvekili Mustafa Kendirli’nin açıklamalarını değerlendirirken, şunları ifade etti: 

“AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklamada bulunmuş: ‘Türkiye’nin tek umudu yine AK Parti, Türkiye’nin tek lideri yine Recep Tayyip Erdoğan. Tabi Dünyada son 3-4 yılda çok farklı hadiseler yaşandı. İşte pandeminin etkisi, global ekonomik krizler, Rusya-Ukrayna Savaşı ve bölgemizde yaşanan sıcak gelişmeler; yaklaşık 10 yıldır etrafımızı bir ateş çemberi gibi sardılar. Hepimiz birlikte takip ediyoruz. Irak’ta, Suriye’de, Arap Baharı başlattıkları Mısır’da ve Libya’daki hadiseler... Etrafımıza şöyle bir baktığımız zaman; ateş çemberi. Ama bu sıkıntılı süreçten Dünyada en az etkilenen ülke elhamdülillah liderimiz sayesinde Türkiye. Dünyada yaşanan bir global kriz var evet bu krizi hepimiz bir şekilde hissediyoruz. Ama şunu söylüyorum; Allah’ın izniyle önümüzdeki 6 aylık süreçte Eylül’de ve Ekim’de büyük müjdelerle Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere hitap edecek, bizlerin karşısına böyle çok güzel müjdelerle çıkacak. Ekonomi en kolay halledilecek meselelerden birisi. Çünkü biz daha zorunu düzelttik…’

“Yukarıda yazan açıklamayı okuyunca insanın aklına hemen şu soru geliyor. Acaba bizler AK Parti hükümeti ile aynı Türkiye Cumhuriyeti’nde mi yaşıyoruz, yoksa farkı bir Türkiye Cumhuriyeti’n de mi yaşıyoruz. Çünkü; biz vatandaşların yaşadığı farklı, AK Parti hükümetinin anlattığı farklı. Bir hükümet kendi ülkesine, milletine, halkına, insanına nasıl bu kadar yabancılaşabilir. Hayretler içinde kalmamak mümkün değil. AK Parti hükümetinin yaptığı bu açıklamalar düpedüz vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmektir. İktidar milletimizin, vatandaşlarımızın gerçek sorunlarını görmezden gelerek her şeyi toz pembe göstermeye çalışıyor bu da yetmezmiş gibi birde bu hayallere vatandaşlarımızın da inanmasını kabul etmesini bekliyorlar. Ancak gerçekler tabii ki sizlerin anlattığı gibi değil. Bunu en iyi vatandaşlarımız biliyor. Ancak vatandaşlarımızın sıkıntısını sorun olarak görmezseniz, bütün bu sorunların çözümü için de bir gayret içerisinde de olmazsınız.

“’Ekonomi en kolay halledilebilecek mesele’ diyorlar DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak Kırşehir halkı adına sayın vekilimize soruyoruz: Bu kadar kolay halledilebilecek bir meseleyi neden halletmiyorsunuz? Neden vatandaşlarımız ekonomik sıkıntıların, düşük gelir yüksek enflasyonun altında ezilmesine müsaade ediyorsunuz? Madem ki ekonomik meseleler halledilmesi en kolay meseleler bir an önce görevinizi yapınız ve halkımızı bu zulümden kurtarınız. Zira vatandaşlarımızın sizlerden beklentisi doğal olarak bu yöndedir.

“Sizin ekonomiyi düzeltmekten anladığınız sadece inşaat sektörü mü?

Müteahhitleri kurtarma projesi mi?

“Dün açıklanan pakete göre düşük gelirli grupların ev alma ihtimalini Sayın Vekilimiz görebiliyor mu?

Ülkemiz orta gelir tuzağına hapsoldu. 2012’de yeni göreve başlayan bir öğretmen yaklaşık 2 yıllık maaşı ile 1-3 yaş arası araç alabiliyorken, şimdi 20 yaşında bir arabayı zor alacak duruma geldi. Bunun sorumlusu dış güçler değil mi?

AK Parti hükümeti önümüzdeki Eylül’de ve Ekim’de büyük müjdeler açıklayacaklarmış. Soruyoruz size; seçim zamanı vatandaşlarımızdan oy alabilmek için açıkladığınız o büyük vaatleri ve müjdeleri hayata geçirebildiniz mi ki yenilerini açıklıyorsunuz? Halkımızın sizlerden beklentisi daha önce açıkladığınız ama bir türlü hayata geçiremediğiniz vaatleri ve müjdeleri söz verdiğiniz gibi yerine getirmenizdir. Ancak yaptığınız açıklamalardan da görüyoruz ki sizler hala vatandaşlarımızı boş vaatlerle oyalamayı düşüncesi içerisindesiniz.

“Vatandaşlarımız sizlerden boş vaadler değil, gerçek hizmetler bekliyor. 20 yıllık AK Parti hükümetinin daha önce Kırşehir halkına büyük vaadler ve büyük müjdelerle söz verip de yerine getirmediği bazı projeleri maddeler halinde sıralayalım:

• Hükümet Konağı

• Hızlı Tren

• Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi

• Devlet Hastanesi’ne ek bina

• TOKİ konutları teslimi

“Ve daha niceleri bu liste uzayıp giderek Ankara’ya yol oluyor.

“Kırşehir yönetimi artık emin ellerde olmalı. Klişeleşmiş siyasetçileri ve mesleği siyaset olan kişileri istemiyor. Yönetilmek, istihdam almak, üretmek, ihraç etmek ve kalkınmak istiyor. Bunun için de vizyonu yüksek, idealist, ilkeli, heyecanlı, piyasayı bilen ve Kırşehir sevdalısı siyasetçiler tarafından yönetilmek isteniyor.

Türk sinemasının 1978 yılı yapımı unutulmaz filmlerinden olan ‘Kibar Feyzo’ filminde  gariban Feyzo’nun  zalim Maho ağaya karşı hak ve adalet arayışı konu alınmıştı. O filmde Kibar Feyzo’nun (rahmetli Kemal Sunal) Maho ağaya (Şener Şen) dediği gibi “Ağam eğlenir bizimle”. Anlaşılan o ki o zamandan bu zamana değişen bir şey yok.

“Kendi ülkesinde kendi şehrinde AK Parti hükümeti tarafından ikinci sınıf vatandaş konumuna konulan siz değerli, sevgili Kırşehir halkına bırakıyoruz takdiri.

“Gayri hükmü sen ver kurban suç kimde?” (HABER: BEYHAN BALLI)