İllerin milletvekili sayıları yeniden belirlendi. Nüfusu artmayan, yerinde sayan

Kırşehir, yine iki milletvekili seçecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) illerin milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Nüfuslarına göre belirlenen yeni milletvekili sayısında Kırşehir’in nüfusu artmadığı için bu dönemde de TBMM’de yine iki milletvekili ile temsil edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) illerin milletvekili sayılarını son nüfus verilerine göre yeniden belirledi. Buna göre Eskişehir ve Muş’un milletvekili sayısı 1 azalırken İstanbul 1’inci bölge ve Bayburt’un vekil sayıları 1’er tane arttı. Kırşehir ve komşu illerin milletvekili sayıları değişmedi. Kırşehir yine 2 milletvekili ile TBMM’de temsil edilirken, Ankara 36, Kayseri 10, Konya 15, Kırıkkale 3, Nevşehir 3, Aksaray 4 ve Yozgat 4 milletvekili seçecek.

Kırşehir Belediyesi’nin milletvekili sayısının 2’den 3’e çıkartılması için yaptığı çalışmaların ve girişimlerinin sonuç vermemesi dikkat çekti.

Çevre illerin nüfusları artarken, Kırşehir’in yerinde sayması, son yıllarda ciddi oranda ne kamuda, ne de özelde yatırım almadığı bir kez daha YSK’nın illere göre milletvekili dağılımı rakamlarında ortaya çıktı.

7 milletvekili ile temsil edilen Eskişehir’in milletvekili sayısı 6’ya indi. 4 milletvekili ile temsil edilen Muş ise 3’e düştü. İstanbul’un 97 olan milletvekili sayısı 98’e, Bayburt ise 1’den 2’ye yükseldi. (HABER:BEYHAN BALLI)