Milletvekili Mustafa Kendirli: “Kırşehir lastiğin başkenti olacak”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Petlas’ı ziyaret ederek fabrikada incelemelerde bulundu.
Petlas Genel Müdürü Yahya Ertem tarafından karşılanan Milletvekili Kendirli, Genel Müdür Yahya Erdem’den fabrikanın üretimi hakkında bilgi aldı.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, “Yeni yapılacak yatırımlarla gözbebeğimiz olan Petlas sayesinde Kırşehir lastiğin başkenti olacak” dedi.
PETLAS BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ DÜNYA PAZARINDA DA ÖNEMLİ YERE SAHİP
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise dış kaynaklı ekonomik baskılara devletin hiç bir zaman boyun eğmeyeceğini söyledi.
Petlas sayesinde Kırşehir’in lastikte başkent olacağını belirten Kendirli, “Petlas, ülkemizin yanında Dünya pazarında da önemli bir yere sahip. Bu ekonomik sıkıntıda hep devletin yanında oldular. Petlas’ın sahibinin ve yönetiminde bulunan arkadaşlarımız bu süreçte hiçbir işçiye ekonomik sıkıntıyı yansıtmadı. Her zaman devletin yanında yer alan Petlas’ın sahiplerine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Önümüzde 4 buçuk yıl seçimsiz bir süreç başlıyor. Biz hükümet olarak ekonomiyle ilgili çok ciddi tedbirler aldık.
KIRŞEHİR’DE İŞSİZLİK SORUNU BİTECEK
Milletvekili Kendirli, “Şehrimizde Petlas’ın önemi çok büyük. Bu şehri bir lastik başkenti haline getireceğiz. Petlas’ın yatırım yapma noktasında önünün açılması için ne gerekiyorsa yapılacak. 24 Haziran öncesi verdiğimiz sözü biz başlattık. Kabinemiz oluştuğunda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Petlas ile Organize Sanayi’yi birleştirdiğimizde 4 bin kişi daha ekmek yiyecek” dedi.
GENEL MÜDÜR ERTEM: “AR-GE VE İŞ MAKİNASI LASTİKLERİNİ ÜRETMEK İÇİN YENİ YATIRIM YAPACAĞIZ”
Yeni yapıma başlanan savunma sanayi lastikleriyle ilgili bilgiler veren Genel Müdür Ertem, Petlas’ın önemli yatırımların bilgilerini Milletvekili Kendirli ile paylaştı.
Genel Müdür Ertem, “Özellikle fabrikamız yanında bulunan üniversite arazisi ve enerji bakanlığına bağlı yerde önemli çalışmalar yapacağız. Ar-ge ve iş makinesi lastiği üretmek için fizibilite çalışmalarına başladık. Bu ek fabrikayı yapacağız. Bu fabrika kurulduktan sonra Petlas’ın işçi sayısı 8 bin civarına çıkacak. Türkiye’de bir marka olan Petlas Kırşehir’in lokomotifi olacak” dedi. (HABER MERKEZİ)