Ahi Külliyesi’ndeki zanaatkârlar çarşısı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu:

“Kırşehir, ‘kent kimliği’ olan bir şehir ve bu kimliği

siz değerli zanaatkârlarımızla birlikte tanıtacağız!”

 Kırşehir Belediye Başkanı  Selahattin Ekicioğlu, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte Ahi Külliyesi’ndeki Zanaatkârlar Çarşısı esnafıyla dün kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Ekicioğlu Ahilik Postu üzerinde oturan Ahi Esnafının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Kahvaltı programında bir açılış konuşması gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Zanaatkârlar Çarşısı’nda 32 meslek grubunu bir araya getirdiklerini belirtti ve kendileriyle de sürekli iletişim halinde olacaklarının altını çizdi.

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ve Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz da Çarşı Esnafına meslek hayatlarında başarılar dileyerek Ahilik Felsefesinin paylaşılması noktasında kendilerine başarılar dilediler.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Zanaatkârlar Çarşısı Esnafına hitaben yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Biz Kırşehir Belediyesi olarak vatandaşın ve esnafımızın gelmelerini beklemeden, kendi alanlarında ziyaretleri sürekli yapıyor ve istişarelerde bulunuyoruz.

Kırşehir ve Kırşehirli esnaflarımız için Ahilik Felsefesi çok önemli. Kültür elçilerimiz olan siz değerli esnafımızın da Ahilik Felsefesinin tanıtımında çok önemli bir misyonunuz var. Bu çarşımızın oluşturulmasında katkı sunan esnaf odalarımıza da bugüne kadar yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Yakın bir zamanda Müzemizin de faaliyete geçmesinin ardından kültürümüzün ve Ahilik Felsefesinin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması anlamında önemli bir mesafe kat etmiş olacağız.

Zanaatkârlar Çarşımız 32 meslek grubuyla önemli bir merkez olacak. Bu noktada, Ahilik Felsefesi öğretileri doğrultusunda ticaret yapmak da Kırşehir’imize çok şey kazandıracak. İlimiz Kırşehir, “kent kimliği” olan bir şehirdir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de Kurtuluş ve Kuruluş Mücadelesi yıllarında çok önem verdiği bir şehir olan Kırşehir, bundan sonra da tarihten gelen birikimleriyle Ahilik Felsefesini siz değerli esnaflarımızın katkılarıyla aktarmaya devam edecek. Ahilik Postu üzerinde oturan Ahi Esnafımıza ise bu noktada büyük sorumluluklar düşüyor.

Bundan sonrası için de sizlerle sürekli görüş alış verişinde bulunacak ve sorunların çözümü noktasında birlikte hareket edeceğiz.”

Zanaatkârlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Kundura Ustası Ali Bilge de çarşı esnafı adına programa katılan herkese Başkan Ekicioğlu’nun şahsında teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Zanaatkârlar Çarşısı Esnafı kendi iş yerlerinde tek tek ziyaret edilerek hayırlı kazançlar dilendi. (HABER MERKEZİ)