akp

Kırşehir iktidara oy verdi:  AK PARTİ: 2-0

7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili çıkaran Ak Parti dünka seçimde oylarını arttırarak Salih Çetinkaya ile birlikte Mikâil Arslan’ı Meclis’e gönderdi

 

160 bin 341 seçmenin bulunduğu Kırşehir, dün sandığa gitti ve tek başına iktidar hedefleyen Ak Parti’ye destek verdi. Kırşehir’deki oyların yüzde 49.5’ini alan Ak Parti’den Salih Çetinkaya ile Mikâil Arslan milletvekili seçildi.

Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in baskıya girdiği anda resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti Türkiye genelinde yüzde 50 oy alarak tek başına iktidar olmayı garantiledi. Kırşehir de iktidara iki milletvekili ile destek verdi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Kırşehir’deAk Parti 67 bin 344 oy aldı ve yüzde 49.5’luk oy oranıyla iki milletvekilini kazandı. Kırşehir’in yeni milletvekili Ak parti’den Salih Çetinkaya ile Mikâil Arslan oldu.

7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili kazanan MHP ise Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de büyük oy kaybı yaşadı. MHP’den milletvekili seçilen Prof. Dr. Yıldırım Türk bu seçimi kaybetti. 32 bin 744 oy alan MHP yüzde 23.50 oy toplayarak yine Kırşehir’de ikinci parti oldu.

Kırşehir’de CHP ve HDP de oy kaybetti. CHP 23.717 oy alırken, HDP 6052 oy topladı.

Ak Parti’nin Kırşehir’de iki milletvekilini kazanması partilileri sokağa döktü. İki milletvekilinin kazanmasının ardından Atatürk Caddesi’ndeki parti binası önünde toplanan Ak Partililer Milletvekili seçilen Salih Çetinkaya ile Mikâil Arslan ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Seçim sonuçlarıyla ilgili geniş haberi yarınki gazetemizde vereceğiz.