DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey’den hızlı tren eleştirisi:

“Kırşehir halkının efsanelere değil, gerçek hizmetlere ihtiyacı vardır”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, iktidar partisi ve Kırşehir temsilcilerinin yıllardır Kırşehir’e hızlı tren müjdesi verdiğini ve sözlerinin yalan olduğunun oraya çıktığını belirterek, “Kırşehir halkı yalan vaat, bitmeyen halüsinasyon hikayeler yerine gerçek hizmet beklemektedir” dedi.

Açıklanan hızlı tren rotasının Kırşehir’in 76 km olan engebeli arazi yapısına sahip, maliyeti fahiş rakamlara katlayan Yerköy’den geçmesinin mantığa doğru gelmediğini öne süren Başkan Metin Atabey, “Yoksa şehrimize yine siyasi rantlar sebebi ile ceza mı veriliyor! Kırşehir’den proje hattını geçiremeyen, yatırım getiremeyen, basit bir hükümet konağı meselesini dahi çözemeyen iktidar temsilcileri daha önemli hangi işlerle uğraşmaktadır. Uyuyorlar mı?” diye sordu.

Kırşehir halkının efsanelere değil gerçek hizmetlere ihtiyacı bulunduğunu belirten Başkan Metin Atabey, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Değerli hemşerilerim Temmuz 2020’de görevimizin başına geldiğimiz günden beri Kırşehir’imizin sorunlarını dile getirmekle kalmadık çözüm önerilerimizi de sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Fakat belirtmek isterim ki Kırşehir’in asıl problemi mevcut iktidar ve şehrimizde ki temsilcileridir.

Biz göreve geldiğimiz günden beri hızlı tren vaadinin sadece yalan vaat olduğunu dile getirdik bunları Mart 2021 ve 15 Nisan 2022 tarihinde yapılan basın açıklamalarından teyit edebilirsiniz.

“2014’te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 2016’da TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 2020’de Ulukışla’ya uzanan hızlı tren hattı ile ilgili olarak Kırşehir Milletvekili Kendirli konuştu: ‘Etüt Proje çalışmaları başladı. Yaşadığımız çağda modern teknolojik gelişmeler neyi gerektiriyorsa biz de bunu vatandaşlarımıza sağlamanın gayreti içindeyiz”  diye tekrar müjdeyi verdi. Bitti mi? Tabi ki Hayır! 2020’de 19 Mayıs Stadı’nda yapılan AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022’de kamuoyuyla paylaşılan Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında hazırlanan Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlama 2026-2035 yılları arasında yer aldı.

“Nisan ayında aynen dile getirdiğimiz metinde ‘Değerli Kırşehir halkı her seçim arifesinde şehrimize hızlı tren projesi ile ilgili müjde veren iktidar gerçekten bu projeyi şehrimize katabilecek mi? Kırşehir’in her sene farklı konumundan geçen hızlı tren sirkülasyonu şehrimizin yakınından geçebilecek midir? 2014 yılında söz verilen ve planlama verilerine göre tahmini dört yılda bitecek olan fakat 2023’de biteceği söylenen proje gerçekten de 2035’de başarıya kavuşacak mıdır?’ dedik  ve  geçtiğimiz günlerde öğrendik ki proje kapsamında kenarından köşesinden geçen bir Kırşehir yokmuş!

“Açıklanan hızlı tren rotasının ilimize 76 km olan engebeli arazi yapısına sahip maliyeti fahiş rakamlara katlayan Yerköy’den geçmesi hangi mantığa doğru gelmektedir? Yoksa şehrimize yine siyasi rantlar sebebi ile ceza mı veriliyor!

Kırşehir’den proje hattını geçiremeyen, yatırım getiremeyen, basit bir hükümet konağı meselesini dahi çözemeyen iktidar temsilcileri daha önemli hangi işlerle uğraşmaktadır. Uyuyorlar mı? Bu halk sizi meclise ucuz yemek yiyerek kendi maaşınıza zam yapın, düğün düğün gezin diye göndermedi! Bu sefer iktidar temsilcilerinden hangisini sorunu çözdü diye reklâm yapacaksınız.

“Kırşehir halkı yalan vaat, bitmeyen halüsinasyon hikayeler yerine gerçek hizmet beklemektedir. Kırşehir halkının efsanelere değil gerçek hizmetlere ihtiyacı vardır. İşte bunun için Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak diyoruz ki Kırşehir’imizin DEVA’sı hazır.” (HABER: BEYHAN BALLI)