21. dönem MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır, yaşadığı İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Mustafa Haykır, 1951 yılında Kırşehir’in Merkez Saraycık Köyünde doğdu. Babası Ahmet, annesi Elif Hanımdır. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. Kırşehir Lisesi’nden mezun oldu. 1975 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Makine Mühendisi olarak işe başladı.
1979 yılında askerliğini yedek subay olarak yaptı. Başbakanlık DPT (Devlet Planlama Teşkilatı), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanlığı yaptı. OYMAK Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1983’de kamu görevinden ayrılıp İstanbul’da özel sektörde çalışmaya başladı. Ticari faaliyetler üzerine çeşitli firmalar kurdu. 1995 seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı oldu parti barajı geçemediği için seçilemedi. 1995–1999–2003 yıllarında Milletvekili Adayı olarak siyasete atıldı. 1999-2002 yılları arasında MHP’den Kırşehir Milletvekili seçilerek TBMM’de Kırşehir’i temsil eden Milletvekili Mustafa Haykır, Mecliste KİT Sanayi ve Teknoloji, İleri Teknoloji Komisyonlarında görev aldı. Güney Afrika Dostluk Derneği Başkanlığı yaptı. Meclis Grup Yönetiminde bulundu.
İstanbul KOBİDER Kurucu ve Genel Başkan Yardımcılığı, GİSİAD Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, GÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği, Aydınlar Ocağı Genel Başkanlığı ve Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı Kurucu ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. BBP Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen Oymak San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı Gümüş Vadisi Grubu Baş Danışmanlığı görevinde bulundu.  
Dört çocuk babası olan Mustafa Haykır’ın eşi Serpil Haykır da 2013 yılında vefat etmişti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da tedavi gören Mustafa Haykır, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Haykır’ın cenazesi 1 Eylül Pazar günü Saat 12.30'da Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camisinde kılınan namazın ardından aynı mezarlığı toprağa verildi. 
Cenaze törenine TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, Milletvekilleri, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Merkez Bankası Genel Müdürü Mustafa Aydöner, bürokratlar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, iş adamları, yakınları ve sevenleri katıldı.  
    “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)