Hacı Turan, Ankara-Niğde Otoyolu inşaatında incelemelerde bulundu

KIRŞEHİR DE KONFORLU YOLDAN YARARLANACAK

AK Parti Ankara Milletvekili olan Kırşehir eski milletvekili hemşehrimiz Hacı Turan, Kırşehir’in de yararlanacağı Ankara-Niğde Otoyolu’nda incelemelerde bulundu.
2 Şubat 2018 tarihinde yapımına başlanan ve bu yıl sonuna doğru hizmete açılması planlanan Ankara, Kırşehir, Aksaray, Konya, Nevşehir ve Nğde’nin sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolunun Türkiye'nin güney sınır kapılarına uzanan otoyol ağının son halkası konumunda olduğunu ifade eden Milletvekili Hacı Turan, konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yaptı.
Yıllardır Kırşehir’in ve Kırşehirlilerin her sorunuyla yakından ilgilenen ve pek çoğunu da çözdüğü için Kırşehirlilerin gönlünde haklı bir yer edinen Milletvekili Hacı Turan, “Toplam uzunluğunun yaklaşık 330,25 kilometre olması öngörülen Ankara-Niğde Otoyolunun 2020 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Ankara Gölbaşı’ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında hem Ankara-Niğde arasında mesafe kısalacak, hem de zamandan kısalma olacak. Rahat ve konforlu bir yol olan Ankara-Niğde Otoyolu Kırşehirimizin Sarıyahşi Gülova kavşağından geçip Petlas’a uzanacak. Kırşehir’den 34 kilometre geçecek yolun toplam uzunluğu 195 kilometre olacak. Belki bu yol diğer yola göre 15-20 kilometre uzun olsa da vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacaklar” dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile birlikte, yapımı devam eden Ankara-Niğde Otoyolu inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Hacı Turan, “Otoyolun tamamlanmasıyla birlikte Kırşehir ve çevre illerinde ulaşımda büyük konfor olacaktır. Bu da her alanda, özellikle turizmde, sanayide bölge illerine büyük katkı sağlayacaktır. Tabi en büyük temennimiz de Kırşehirimizin bu yoldan daha çok istifade etmesidir. Kırşehir-Sarıyahşi bağlantısı da bulunan otoyolumuz inşallah bu yıl sonunda vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacak” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)