Kırşehir daha güzel tanıtılabilirdi

Halk TV’nin Kırşehir’de yaptığı 6 Aralık 2020 tarihindeki programı canım kardeşim ve 50 yıllık dostum CHP Çiçekdağı İlçe Başkanı Sayın Haşim Kaya’nın kızı Hanım Kaya’nın vefatı nedeniyle televizyonumuz yas nedeniyle kapalı olduğu için izleyememiştim.    
Beni arayıp programı eleştiren arkadaşların ikazı üzerine tekrarını izledim. Gerçekten Kırşehir ölçeğinde daha görkemli olarak hazırlanabileceğini düşündüm. 
Neşet Ertaş Kültür Merkezi salonu Kırşehir’in güzel görüntüleri ile süslenemez miydi? 
Sehpaların üzerine Kırşehir mermerinden yapılan vazolar konularak içerisine 1’er tane kırmızılı-beyazlı gül konulamaz mıydı? 
Kırşehir’in cevizinden, pekmezine üretilen bazı ürünler masa üzerine konulup sergilenemez miydi? 
Sahneyi boş tutana kadar Kırşehir’in ünlülerinden, Kırşehir’in başta Terme Kaplıcasından Cacabey’ine, Ahi Evran’ından, Japon Bahçesine gezilip görülecek yerleri slayt şeklinde gösterilemez miydi? 
Neşet Ertaş’ın türküsünü en iyi yorumlayan yerel sanatçıların yanında daha profesyonel sanatçılar getirilemez miydi?
Maalesef bunların hiç birisini göremedim ve bu programı canlı seyredemediğim için de sevindim, şükrettim. Bu konuda eleştirilerimi de içime attım.             
Ancak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kırşehir’e geldiği günkü programın zayıflığını, cılızlığını görünce Kırşehir’in bu kadar kötü reklamı olmaz diye isyan ettim ve deyim yerindeyse kafamı duvarlara vurdum.
Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekilimiz ve CHP İl Başkanı bu kadar boş bir programa nasıl hazırlandılar merak ediyorum, sormadan edemiyor insan. 
CHP’ye gönül vermiş birisi olarak kardeşim Kırşehir’de Belediyenin salonları var. Orada niye vatandaşın derdini dinletmiyorsunuz da iğreti, yırtık naylon çadırla Kırşehir’in kötü reklamını yapıyorsunuz? 
Genel Başkanla gelen komşu vilayetlerin Milletvekilleri, CHP’nin önemli isimleri eski İl Başkanının bürosunda ağırlanıyor. Belediyenin Kültür Merkezi içerindeki yemek salonu, Belediyenin Kütük Evi, Ağalar Konağı pandemiden dolayı fiziki mesafe korunarak kokteyl tarzı masalar donatılarak misafirler ağırlanamaz mıydı? 
Memleketin ana muhalefet liderine Kırşehir’i tanıtan brifing verilemez miydi? 
Ana muhalefet lideri her gün mü geliyor Kırşehir’e? Allah aşkına bu fırsat kaçırılır mı bir yığın TV gelmiş, onlarca gazeteci gelmiş Kırşehir’in tanıtımı için bu durum fırsata çevrilmez mi? 
Ahi Evran’ın türbesine götürüyorsunuz güzel, Neşet Ertaş’ın mezarına da götürün. Kırşehir’in 5 yıldızlı otelini gezdirin, orada sunum yapın. Oradan Kırşehir’i seyrettirin. 
Ben özelikle şuna dikkat ettim mümkün olduğunca Kırşehir’in güzellikleri gösterilmemiş, sanki bunun için gayret edilmiş tespitim ve öngörüm bu yönde. Yanılmışsam birisi aydınlatsın bizi.
Hem Halk TV programı, hem de ana muhalefet liderinin gezisinde tek akılda kalan Abdallarımız ve Kırşehir’in sadece Abdallardan ibaret olduğu izlenimi bırakmıştır gezen, seyreden, dinleyen ve Kırşehir’i görmeyen milyonların zihninde. Bu durum şahsen 43 yıldır aralıksız Kırşehirli Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapmış bir Kırşehirli olarak beni ve onbinlerce Kırşehirliyi üzmüştür.
Abdallar bizim insanımız doğru da koca asırlara dayanan tarihi olan Vilayetimizde başka değerlerimizin de var olduğunu, gülünden, Japon Bahçesine, cevizinden pekmezine, tuzlasından kaplıcalarına, Hirfanlı’dan Seyfe’sine, çiçekhaneden, maden sahalarına, Seyfe Gölünden Malyasına bir çok tarihimizden, tabiat varlıklarımıza değerlerimiz var. Keşke Bunlarında bir ikisinden bahsedilseydi Kırşehir’e kameralar yönelmişken.        
Elimi vicdanıma koyarak söylüyorum ki ikisi de başkaları o makamlarda olsalardı bunu şova çevirirlerdi. Hem Kırşehir’in, hem de kendilerinin reklamını yaparlardı ve umurumuzda olmazdı.
Bizim için önem arz eden Kırşehir’imizin tanıtımının yapılması şu partili bu partili olması önceliğim olmaz. Olmadı da.
Sevgili Belediye Başkanım Sayın Selahattin Ekicioğlu sizin daha iyi hizmet etmeniz, başarılı olmanız bütün kalbimle desteklediğim ve beklediğim bir şey. Ancak; size de dostunuz olarak bunları hatırlatmanın da dostluk görevim olduğuna inanıyorum. 
Sevgili Başkanım, Kırşehir’in güzel yerlerini göstermekten çekinmeyin, bu eserleri yapanları da anın inanın siz daha da büyürsünüz. 
Lütfen ve özellikle istirham ediyorum bu tür programlar olduğunda profesyonel destek alın.  Buna harcanan parayı da gözünüzde büyütmeyin. Bu konuda kimse sizi eleştirmez, eleştiremez de. Eleştiren de bizden cevabını alır. Çünkü tanıtılan, emek verilen Kırşehir Kırşehirliler özellikle de bizler gibi memleket hasreti çeken Kırşehirliler sizi ayakta alkışlar. 
Kırşehir’in tanıtımı için verdiğiniz emeği de göğsümüzü gere gere her yerde her platformda savunuruz. Size kalkan oluruz buna inanın...     
Sevgili Belediye Başkanımız Ekicioğlu’ndan başarı beklemek bizim hakkımız olduğuna inanıyorum ve sizin başarılı olacağınıza da yürekten inanıyorum.  
Dileğimiz ve temennimiz daha güzel Kırşehir. Her yönüyle gururlanılacak Kırşehir’dir. 
Dost düşman herkes bunu böyle bilmelidir.                     
Bir daha ki yazılarda Kırşehir’in güzelliklerinde buluşmak dileklerimle...

EROL TOSUN