Belediye Başkanı Ekicioğlu: “Her kuruşumuzu yerli yerince harcayıp, tasarrufa gidiyor ve doğru yatırımlara harcıyoruz”

Kırşehir Belediyesi Şehir İçi Minibüs Terminali’ni kendi imkânlarıyla yaptırıyor…

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Şehiriçi Minibüs Terminali'ni Belediye imkanlarıyla yaptıklarını açıkladı.
Eski pazar yerinde 10 bin 500 metrekarelik alanda yapımı devam eden terminalinde çalışmaları yakından takip eden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Eski Pazar yeri olarak bilen yerde daha önce yapımına başlanan şehir içi minibüs terminali ve otoparkını Belediye imkanlarımızla yaptırıyoruz. Zaten borçlu bir belediyeyiz ve bu borçtan kurtulmak için tasarrufa yöneldik. Görevi geldiğimiz günden bu yana geçen 8 ayda 70 milyon lira borç öderken, 50 milyon liralık da yatırım yaptık. Bu yatırımlarımızın başındaki ise Şehiriçi Minibüs Terminali’dir. Bu proje ile ulaşım kalitesini artacak. Çünkü ulaşım bir kentin en önemli meselelerindendir. Biz de bu meseleyi öncelik sıramıza alarak Kırşehir'de ulaşımı kolaylaştırmayı bir görev bildik. Hem şehirlerarası otobüs terminali hem de şehiriçi minibüs terminali projemiz ile Kırşehir'de ulaşım problem olmaktan çıkacak. Şu anki geldiğimiz aşamada kaba inşaatın yüzde kırklarda aldığımız inşaatı, şuan yüzde seksenlere ulaşmış durumda. Hiçbir yerden finans bulmadan Belediye’de sağladığımız tasarruf ve diğer imkânlarımızla yapıyoruz. İller Bankasından ve diğer bankalardan kredi kullanmadan inşaatın yapımına devam ediyoruz. İnşaatın kalan kısmını da yine kendi imkânlarımızla tamamlayacağız” dedi.
Kırşehir Şehiriçi Minibüs Terminali'nde kent içi minibüsler için 8 durak, taksi durağı, 150 kişilik restoran, çay ocağı, kafe, zabıta bürosu, dükkan ve çocuk oyun alanı gibi sosyal alanlar da bulunacak.
Kırşehir halkına verdiği sözleri bir-bir hayata geçireceğini de anlatan Başkan Ekicioğlu, “Birinci yılımızda Belediye’deki gelir-gider dengesini sağlayıp, tasarrufa yöneldik. Yarım kalan projelerimizi tamamlayıp, halkımıza vaad ettiğimiz sözleri yerine getirmekte kararlıyız. Biz doğru yolda yürüyüp, doğru hizmet ve projeleri halkımızla hayata geçireceğiz. Katılımcı, şeffaf bir Belediyeyiz. Bundan da asla taviz vermeyeceğiz” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI