Hamza Çam'ın yerine Cumhur Uzun Başkan Yardımcısı oldu

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun olurları ve takdirleriyle Kırşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bayrak değişikliğine gidildi. Üç yıla yakındır Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve belediye bütçesini disipline ederek başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Hamza Çam'ın yerine Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Cumhur Uzun getirildi. 
Belediyede yaşanan bu bayrak değişiminin ardından bazı sosyal medyalarda yapılan haber ve yorumlar üzerine CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Kırşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde yapılan görev değişiminin Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun takdirleriyle gerçekleştirildiğini ve bunun sadece bir bayrak değişimi olduğuna dikkat çeken Başkan Baran Genç, yapılan haber ve yorumların kasıtlı ve kamuoyunu yanıltıcı olduğunu ifade etti.
Kırşehir Belediyesi'ndeki başarılı çalışmaları sonrası müdür vekili olan birinin Belediye Başkanı Ekicioğlu'nun takdiri-oluru ve görevi çalışma arkadaşına devretmekte hiç tereddüt etmeyen başkan yardımcısının gönülden rızasıyla Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin her türlü takdire şayan olduğunu belirten CHP İl Başkanı Baran Genç konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:
"Sevgili Kırşehirliler,
19 Ağustos 2022 tarihinde Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun olurları ve takdirleriyle Kırşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde yapılan görev değişimi – bayrak değişiminin ardından bazı sosyal medyalarda yapılan kasıtlı ve kamuoyunu yanıltıcı haberlerin ardından bu açıklamayı yapma ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duydum.
Bilindiği üzere Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu ve ekibi 3 buçuk yıldır Kırşehir Belediyesi’ni yönetmekte ve Kırşehir’e ve Kırşehir halkına hizmet üretmektedir. Milyonlarca liralık borçla devir alınan Kırşehir Belediyesi, Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı ve akılcı yönetimiyle artıya geçmiş ve tüm hizmetler de yerinde ve zamanında yapılarak tüm Türkiye’de ilgiyle izlenmeye başlanmıştır.
Kırşehir Belediyesi’nde, tüm öz kaynakları aktive ederek ve hiçbir kredi de kullanmadan yatırımların yapılması elbette birilerini rahatsız etmiş ve rahatsız etmeye de devam etmektedir. Kırşehir Belediyesi’nden daha önceki dönemlerde olduğu gibi rant sağlayamayanların, trollerin, çetelerin, mafya bozuntuları ve tüm bunlardan rant sağlamayan ekiplerin rahatsız olmaları, başarılı bir Belediye Başkanı ve ekibi karşısında elbette beklediğimiz bir durumdu.
Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu, Belediyeyi devraldığında “çalışanların maaşlarını dahi ödeyemezler” diyenlere karşı Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışının gücünü Halktan alan direnciyle büyük bir başarı elde etmiş ve bu başarıda imzası bulunan çalışma arkadaşları ve Başkan Yardımcılıklarında kimi zaman görev-bayrak değişimi yoluna gitmiştir. Sayın Başkanımız, elbette bu değişiklikleri yaparken trollerden ve sözde gazetecilerden de icazet almayacaktır.
Son olarak, yukarıda da ifade edildiği üzere, Kırşehir Belediyesi’ndeki başarılı çalışması sonrasında Müdür Vekili olan bir arkadaşımız, yine Sayın Başkanımızın takdiri-oluru ve görevi çalışma arkadaşına devretmekte hiç tereddüt etmeyen Başkan Yardımcımızın gönülden rızasıyla Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 
Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak başarılı bir şekilde gören yapan ve gönül rahatlığıyla görevi devreden Sayın Hamza Çam, 1999 yılından beri Ziraat Bankası, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğü gibi çok önemli kurumlarda çalışmış tecrübeli bir isim olarak Kırşehir Belediyesi’nin mali yapısının oluşturulmasında ve kaynaklarının doğru kullanılmasında çok önemli işleri hayata geçirmiştir. 2020 Ocak ayında Kırşehir Belediye Başkanlığı’nda Mali Hizmetler, İnsan Kaynakları, Hukuk İşleri ve İşletme İştiraklerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten sayın Hamza Çam’ın da görevde kaldığı 2 yıl 8 ay boyunca verilen görevleri layıkıyla ve devletçi anlayışla yerine getirdiğini siz değerli hemşehrilerimiz ile paylaşmak isterim.
Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun görevi devralmasından sonra, Kırşehir Belediyesi’nin Yıllık Gelirinin 3 (üç) katı olan borcunun şu anda Yılık Gelirinin dörtte biri seviyesine düşürülmesinde elbette Sayın Başkan Yardımcımızın da görev alanında ve hizmet noktasında katkıları olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapmış olduğu 26 yılık hizmetinde bir kere bile soruşturma, kovuşturma ve disiplin soruşturması geçirmemiş olan Sayın Hamza Çam’ın, Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu ile olan ailevi bağına vurgu yapılarak siyasi karşıtlıklarını iftira ve hakarete vardıran kişilere rağmen siz değerli Kırşehir halkına, Kırşehir Belediyesi’nde bundan sonra da hizmet etmeye devam edecek olmasından dolayı yine siz değerli Kırşehirli hemşehrilerim adına teşekküllerimi sunarım.
Trollerin bu değişikliklerden rahatsız olmaları ve görev değişikliğini sanki Belediyede bir yolsuzluk olmuş da sonrasında böyle bir değişime gidilmiş gibi kamuoyunu yanıltma yolunu seçmeleri, onların Kırşehir Belediyesi’nden beslenmelerinin kesilmesinde ne kadar haklı olunduğunun bir göstergesidir.
Biraz akıl ve mantık sahibi olunsa, Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun şehrimizi ve elbette CHP iktidarında ülkeyi yönetecek bürokratların yetiştirilmesinde prosedür olarak kimi başarılı isimlerin yetişmesine katkı sunduğu daha iyi anlaşılır. Elbette Sosyal Demokrat bir bakış açısına sahip olmayanların ise söylenenleri ve böylesi uygulamaları anlamaları da beklenemez.
Yaşanacak iktidar değişikliğinde tüm şehirlerimizle birlikte ülkeyi yönetecek 38 bin bürokratımızın elbette çetelerden ve torollerden izin alınarak belirlenemeyeceğini bizler gibi siz sevgili Kırşehirli hemşehrilerim de biliyor. Bu bağlamda Kırşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir’i yönetecek olan ekibin kurulmasında değerli katkıları bundan sonra da olacaktır. Bu durumdan rahatsız olan mafya bozuntuları, çeteler, rantı kesilenler, Belediyeyi talan etme fırsatı bulamayan ekipler güya kendi bulanık kafalarıyla Kırşehir’de algı yaratacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.
Kırşehir Belediyesi’nin ve Kırşehir’in her anlamda gelişimi noktasında başarı ile çalışanlara buradan siz değerli hemşehrilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Kuvayı Milliye ruhundan gelen ve Cumhuriyeti kuran bir partinin temsilcileri olarak trollerden, mafya bozuntularından ve çetelerden hiçbir korkumuzun olmadığını buradan bir kez daha siz değerli hemşehrilerimle paylaşmak isterim.
Biz, bundan sonra da bu şehre ve bu topluma borcumuz ödemek için tüm gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda da hiç kimse bizleri yıldıramayacak ve sindiremeyecektir. Belediye Başkanımız sayın Selahattin Ekicioğlu döneminde Kırşehir Belediyesi’nde bugüne kadar hırsızlık ve yolsuzluk yapanlara yer olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacağını herkes biliyor ve bu doğruyu değiştirerek kamuoyunu yanıltmayı kimse başaramayacak ve buna yeltenenlere de sandık geldiğinde Kırşehirli hemşehrilerimiz en güzel yanıtı vereceklerdir.
Biz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak başta Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Belediye çalışanlarımız ve sorumlu müdürlerimizle gurur duyuyoruz; çünkü omlar Sosyal Demokrat bir Belediyecilik anlayışını Kırşehir’de hayata geçirmişlerdir. 
25 yıl aradan sonra, Kırşehir’de Sosyal Demokrat Belediyecilik Anlayışının küllerinden yeniden doğmuş olması tabii ki birilerini rahatsız etmiştir; bundan sonra da rahatsız etmeye devam edecektir.
Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Geliyor, gelmekte olan!" (HABER:BEYHAN BALLI)