Başkan Ekicioğlu, göreve geldikleri günden bu yana Kırşehir’de kimsenin yatağa aç girmemesi için ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak gıda kolisi desteği verdiklerini açıkladı

KIRŞEHİR BELEDİYESİ İHTİYAÇ 
SAHİBİ VATANDAŞLARI 
RAMAZANDA DA UNUTMADI

    Koronavirüsün de etkisiyle insanların büyük ekonomik sıkıntı içinde geçirdiği mübarek Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşları her fırsatta yardım ve desteklerini esirgemeyen Kırşehir Belediyesi, 2 bin kişiye gıda, bin kişiye de nakdi yardımda bulundu.
Kırşehir Belediyesi Hayırevi Müdürlüğü, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların Ramazan ayında huzuru ve mutluluğu için 24 saat boyunca görev yapıyor. İhtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımı yapılırken, Belediye’ye fitre ve zekat gönderen vatandaşların yardımları da fakir ve kimsesizlere ulaştırılıyor.
Göreve geldikleri günden bu yana Kırşehir’de kimsenin yatağa aç girmemesi için ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli olarak gıda kolisi desteği veren Kırşehir Belediyesi, Ramazan ayında sosyal yardım çalışmalarını da artırdı. 
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, on bir ayın sultanı Ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularıyla, Kırşehir’de yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda kolisi ulaştırdıklarını açıkladı.
Yaklaşık 2 bin koliden oluşan gıda paketini kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, ayrıca bine yakın yaşlı ve kimsesiz vatandaşa da 200 liralık yardım çeki verdiklerini söyledi.
Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının pekiştirildiği kutsal bir ay olduğunun altını çizen Başkan Ekicioğlu, “Kırşehir’de hiçbir vatandaşımız yalnız ve sahipsiz değil. Kırşehir Belediyesi de şehrimizde yaşayan yoksul, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kara gün dostudur. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde, dayanışma duygularıyla paylaşarak aşmak için bütün imkânlarımızı zorluyoruz. Pandemi dolayısıyla ekonomik darboğaza düşen her vatandaşımızın, her esnafımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Malum pandemi dolayısıyla işlerini açamadıkları için büyük ekonomik darboğaza düşen küçük esnafımıza da gıda ve maddi destekte bulunuyoruz. Gönlümüz bu zor ve sıkıntılı günleri bütün halkımızla el ele vererek, birbirimize destek olarak atlatmak. Kırşehir ve Kırşehir dışında yaşayan gönlü zengin hemşehrilerimizin fitre ve zekatlarını da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırarak ulvi bir görev yaptığımız inancındayız.” dedi.
Kovid-19 testi pozitif çıkan yaşlı ve bakıma muhtaç oldukları için ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını da ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Malum pandemi vakaları ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimizde de devam ediyor. Kırşehir Sağlık Müdürlüğü ile sürekli temas halindeyiz. Onları her gün arıyor ve kovid-19 testi pozitif çıkan, temaslı oldukları için karantinada kalmaları gereken vatandaşlarımızın listesini temin ediyoruz. Belediye personelimiz günlük ortalama 30-40 bu vatandaşımızı tek tek arıyor ve her hangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. Talep olursa onların ihtiyaçlarını temin ediyor,  hatta sıcak yemeklerini evlerine ulaştırıyoruz” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)